donderdag 22 juni 2017

Kleine aanpassingen op Vierdaagse-parcoursen

De dagparcoursen van de 95ste Vierdaagse blijven op twee kleine aanpassingen op de tweede en derde dag na, ongewijzigd ten opzichte van 2010.
Op de Dag van Wijchen (tweede marsdag, woensdag 20 juli) is de route tussen Wijchen en Beuningen ietsje ingekort. De deelnemers verlaten Wijchen-Noord via de Schoenaker en gaan dan op de eerste rotonde de 22e straat Bijsterhuizen in om vervolgens via de Wilhelminalaan naar Beuningen te lopen. De Woeziksestraat en de Mulderskamp worden overgeslagen.
Net als in 2010 komen op de tweede dag, op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente Wijchen, alle afstanden over de Markt in Wijchen. Organisatie, gemeente en politie hebben maatregelen achter de hand voor het geval zich ernstige opstoppingen voordoen.
De 50-km lopers krijgen op de derde dag (Dag van Groesbeek) in de lus door Ottersum te maken met een kleine aanpassing. Zij lopen daar 700 meter meer, waarmee het totaal in de hele Vierdaagse uitkomt op 199 km. Op deze afstand gaan de deelnemers die dag van de Aaldonksestraat de Moerasweg in en dan via de Armenbosweg en Langehorst over de  Leembaan verder richting Bredeweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten