donderdag 15 juni 2017

Traditionele Nieuwjaarslopen THOR

Bron : Internetbode

Op Nieuwjaarsdag organiseert THOR haar traditionele nieuwjaarsloop in Roosendaal. Deze loop is toegankelijk voor alle categorieën lopers, wedstrijdatleten en trimmers, maar ook voor de wandelaars en Nordic Walking zijn er diverse mogelijkheden.

Diverse afstanden

Voor de hardlopers zijn er 3 afstanden naar keuze, nl. 7, 10 en 15 km. Het eerste gedeelte van de route loopt men nog bij elkaar, maar na ongeveer 2.5 km moet men een keuze maken in afstand. Voor de wandelaars en Nordic Walking zijn er routes uitgezet van 5, 8.5 en 10 km. Men kan op deze wijze de route zelf uitbreiden tot zelfs 23.5 km. Rustpauzes zijn steeds in het Thorhonk. De wandelaars en Nordic Walking kunnen naar keuze starten tussen 09.00 en 11.00 uur. De hardlopers gaan allemaal tegelijk van start om 11.00 uur.

Start- en Finish

Start en finish zijn in de directe omgeving van het Thorhonk op sportpark Vierhoeven. Alle wandelingen hebben als begin- en eindpunt het Thorhonk als basis. In het Thorhonk is gelegenheid tot omkleden. Uiteraard is het Thorhonk geopend voor een hapje en een drankje.

Inschrijven

Hoewel er ieder jaar veel belangstelling is voor deze traditionele nieuwjaarsloop is er geen voorinschrijving. Iedereen die mee wil doen moet zich op Nieuwjaarsmorgen inschrijven in het Thorhonk. Het inschrijfgeld is bewust laag gehouden. Thorleden doen gratis mee. Iedereen ontvangt na afloop een toepasselijke herinnering.

Aparte sfeer

Vanwege de traditie straalt deze nieuwjaarsloop een aparte sfeer uit. Hoewel ook wedstrijdatleten meedoen, draagt het geheel toch een recreatief karakter. Zowel vooraf, tijdens en na de loop worden spontaan vele nieuwjaarswensen uitgewisseld in een ongedwongen en vriendelijke sfeer. De reden waarom velen meedoen heeft ook een specifiek nieuwjaarskarakter, zoals goede voornemens, uitdaging of weddenschap, die op Nieuwjaarsmorgen gestalte krijgen. Koude, regen, wind, kater of geen kater, weerhouden deze sportievelingen er niet van mee te doen, al is het alleen vanwege de uitdaging tegen zichzelf of wellicht ten opzichte van anderen. Na afloop is het een gezellige drukte in het Thorhonk.

Kennismaken

Deze nieuwjaarsloop kan voor velen de kennismaking betekenen van de diverse activiteiten die het gehele jaar door bij en door Thor plaatsvinden. Wil men in 2008 wat meer gaan bewegen en tevens van de natuur genieten, dan is wandelen, Nordic walking, sportief wandelen of hardlopen een goede keuze. Men hoeft niet meteen lid te worden van Thor, iedereen kan de eerste weken gratis kennis maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten