vrijdag 9 november 2018

Ommetje bij Den Burg 4 november 2018 (7,8 km)

Vandaag een ommetje in de buurt van Den Burg. De wandeling zou langer zijn dan bij de Bertusnol. Ongeveer 6,5 kilometer. Het werd uiteindelijk 7,8 kilometer, mede omdat we ook even bij de begraafplaats van de Georgiërs hebben gekeken en nog een stukje door Den Brug hebben gewandeld. Overigens zou ook later blijken dat de afstanden die bij de wandelingen waren opgegeven vaak aan de lage kant waren.

Het was een rustige omgeving waar ook veel schapen te zien waren. Soms waren de paden wel een beetje drassig. Omdat we in Den Brug wat om moesten lopen vanwege een opgebroken weg duurde de wandeling ook iets langer. Ook hebben we een stukje door Den Brug zelf gewandeld, wat officieel niet tot de route behoorde. Maar omdat het zondagmorgen was, waren de winkels nog dicht.

Informatie begraafplaats: 
'Op de zuidflank van Hogeberg, naast de begraafplaats van Oudeschild liggen broederlijk naast elkaar de de Georgiërs die - liever dan wat Stalin over hen zou beslissen - zich doodvochten in de bloedige strijd tegen hun Duitse superieuren. De begraafplaats, gelegen op een van de fraaiste delen van het eiland, wordt jaarlijks door duizenden belangstellenden bezocht. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei leggen vertegenwoordigers van de Georgische ambassade, de gemeente Texel en andere belangstellenden kransen. Georgiërs die Europa bezoeken laten zelden na van hun route af te wijken om aarde uit hun vaderland over de graven te strooien en te drinken op de gevallenen. 

Bekijk hieronder de foto’s.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten