zondag 24 februari 2019

Winterserie Hart van Brabant 24 februari 2019 (13,2 km)
Nadat ik zowel vrijdag al zaterdag al carnaval had gevierd (impressie zie filmpje + foto's hieronder) besloten mijn broer en ik vandaag in Tilburg te gaan wandelen bij Hart van Brabant.


Deze vijfde en laatste tocht van de serie was i.v.m. de aanstaande carnaval niet in maart maar eind februari. 
Mijn broer kwam me ophalen en reden rond negen uur richting Tilburg Twee weken geleden wilde we al naar Tilburg om te wandelen maar toen was het dreigend en zou het inderdaad later echt gaan regenen. Daarom liepen we toen in Roosendaal (en daar bleef het tegen de verwachting droog tijdens de wandeling). In Tilburg was ook te zien dat de carnaval eraan kwam. 
We vertrokken rond 10 uur voor de route die we al meer hadden gewandeld. 

Vandaag zou het weer goed blijven. 
Helaas hadden we al vaker de laatste tocht van deze route gewandeld dus het was een bekende route. We liepen een heel stuk met de 23 kilometerroute mee. Deze zou een rust hebben in Loon op Zand. De enige rust. Daarom lopen we vaak geen 23 kilometer omdat we dat eigenlijk één rust te weinig vinden.
We liepen naar het noorden van Tilburg.
Hier zagen we deze feestelijke voordeur. 

Nadat we over een kanaal waren gewandeld kwamen we al snel in een bosrijk gebied. Waar ook deze dieren aan het genieten waren van het mooie weer. Het liep lekker, … 
… we liepen langst een hek.

Even later zagen we dit paard. Die moest dus ook op de foto. 

Na ongeveer 7 kilometer kwamen we bij de rust aan.
Hier hebben we even wat gedronken. 
TV toren van Loon op Zand.
Daarna weer verder waarbij we zelfs een verkeersovertreding moesten maken. Maar de route liep echt zo, dus toch maar doen. 


Wederom liepen we door een mooi gebied. Op naar de finish, waar ik we wederom het kanaal over moesten.   
We kwamen uit bij het draaiend huis in de buurt van het Tweestedenziekenhuis waar mijn moeder na haar val in 2018 naar toe was gebracht. 
Even wachten op groen
Daarna liepen we langst een kerkje. Nog een paar kilometer toch de finish. Winkelcentrum

Soms moesten we even wachten omdat het verkeerslicht op rood stond, ...
… maar toen het weer groen werd konden we verder. 
Bij de finish waren ondertussen ook een aantal carnavalvierders gearriveerd. Nadat wij nog iets hadden gedronken reden we echter weer naar huis. Over een week storten we ons weer in het carnaval. Niet in kruikenstad maar in Tullepetaonestad. 
Overigens is er wel een leuk liedje van de Tilburgse band Veul Gere, die hieronder te zien is. Ze hebben er zelfs de kies je kraker 2019 van Omroep Brabant mee gewonnen.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten