zaterdag 1 januari 2022

Tweeduizend tweeentwintig

 Op het moment dat deze blog online komt slaat de klok twaalf keer om 2022 in te luiden.

Vorig jaar schreef ik op dit moment als afsluiting van mijn blog:

Misschien is het dan ook mogelijk weer meer georganiseerde wandeltochten met elkaar te lopen. (En de Vierdaagse?)

Helaas stond 2021 nog steeds in het teken van de pandemie. En ook de vaccinaties die ons uit de crisis zouden moeten helpen heeft daar geen einde aan gemaakt. En nog steeds geen grote evenementen.

Weer grote evenementen en voorstellingen in 2022?

Slechts enkele wandeltochten gingen live door, een aantal ook virtueel. Lopen in je eigen omgeving. Maar uiteindelijk is dat ook niet erg bemoedigend omdat het steeds "Een rondje rond de kerk" lijkt te zijn. Je wilt ook wel eens ergens anders wandelen. 

Enkele weken terug is het nog geprobeerd met de QR-code in Roosendaal (waarna je een bandje kreeg) zodat je bij ieder rustpunt niet gecontroleerd moest worden.

Helaas was het niet meer mogelijk in Tilburg een week later omdat de horeca weer helemaal op slot moest.

En ook het vroege bericht dat ook de Vierdaagse van Nijmegen wederom niet door zou gaan heeft helaas bij mij de motivatie om langere tochten dan 10 kilometer te wandelen wat getemperd. Ook het niet kunnen rusten, drinken en gebruik kunnen maken van een toilet was daar debet aan.

Wel heb ik samen met mijn broer de alternatieve Vierdaagse gewandeld (4*20 km), nu in Bergen op Zoom, Groesbeek, Wouwse Plantage/Nispen en Roosendaal. In Groesbeek e.o. waren meer wandelaars actief en er hingen op sommige plaatsen ook vlaggen. Maar zo rustig op de Zevenheuvelenweg was toch wel triest.

Even dromen van de Vierdaagse 1

Wat gaat 2022 ons brengen, krijgen we de corona onder controle of gaan we van lockdown naar lockdown. En worden we steeds geconfronteerd met boosters. 

Even dromen van de Vierdaagse 2

Toch hoop ik dat er in 2022 weer meer georganiseerd gewandeld kan gaan worden. Met eindelijk weer een Vierdaagse.

Even dromen van de Vierdaagse 3

Om nog een beetje Vierdaagse gevoel te krijgen nog maar eens de foto's van 2019.

We gaan het allemaal afwachten. De bedoeling is wel dat we later vandaag de alternatieve Nieuwjaarstocht gaan wandelen. Met in gedachte minstens weer een jaar wachten op de "echte" Nieuwjaarstocht.
Even dromen van de Vierdaagse 4

Laten we de hoop niet verliezen, en hopen elkaar weer meer te ontmoeten. En elkaar niet via sociale media laten uitspelen. 


Rest me om iedereen een fijn, gelukkig maar bovenal GEZOND 2022 te wensen.


Hopend dat het cijfer dit jaar 21 zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten