vrijdag 20 maart 2020

Mededeling betreffende 104de Vierdaagse ivm Coronavirus 4

Vrijdag 20 maart 2020
Update coronavirus

Sinds 12 maart is er landelijk een verbod voor evenementen met meer dan 100 bezoekers. Dit verbod geldt, samen met andere maatregelen die bedoeld zijn om verspreiding van het coronavirus te beperken, in elk geval tot en met 6 april. Het is op dit moment te vroeg om hier met betrekking tot de 104de Vierdaagse, die in de derde week van juli plaatsvindt, al uitspraken over te kunnen doen of conclusies aan te kunnen verbinden.

Voor nu blijft de inschrijfprocedure voor de 104de Vierdaagse nog ongewijzigd en gaan wij door met de noodzakelijke voorbereidingen voor ons mooie evenement. Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus van dag tot dag in de gaten. Hierover hebben wij nauwe contacten met de Gemeente Nijmegen, hulpdiensten en deskundigen. Afhankelijk van hoe de situatie zich de komende tijd ontwikkelt, wordt door de autoriteiten en de organisatie beslist of het verantwoord is om de Vierdaagse dit jaar van start te laten gaan.

Het is begrijpelijk dat veel deelnemers vragen hebben over wat er gebeurt wanneer de 104de Vierdaagse vanwege het coronavirus zou worden afgelast. Omdat dit ook voor ons een zeer uitzonderlijke situatie is, hebben wij niet direct een antwoord paraat. Uiteraard denken wij wel na over de mogelijke scenario’s die op ons af kunnen komen en hoe hiermee om te gaan. Daarbij kijken we als organisatie verder dan alleen dit jaar, want we willen er natuurlijk voor zorgen dat de Vierdaagse nog jaren kan blijven bestaan. Zodra er meer bekend is zullen wij onze deelnemers zo spoedig mogelijk informeren via de ons ter beschikking zijnde communicatiemiddelen, zoals onze website, nieuwsbrief en social media.

Bron: www.4daagse.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten