zondag 16 juli 2023

Zondag 16 juli 2023 Voorwoord

 

     

Nog 2 dagen en dan begint de 105de 4Daagse. Hopelijk kunnen we dit jaar echt genieten van een complete 4Daagse van Nijmegen. En voor de 1ste maal sinds 2019 weer door Oosterbeek, Slijk-Ewijk, Valburg, Elst , Bemmel en Lent wandelen.  Dit jaar voor mij 4*30 km omdat ik in september 60 jaar wordt. Mijn broer moet nog 40 kilometer wandelen.

De trainingen dit jaar heb ik voorzichtig opgebouwd. In augustus bleek ik hielspoor te hebben. Hoewel dit door shocktherapie en zooltjes aardig is verholpen blijft dat toch door mijn hoofd spoken. Ik zou het jammer vinden om hierdoor uit te vallen. Maar in augustus/september was iedere stap pijnlijk.

Afwachten dus maar en misschien niet teveel aan denken.

Dit jaar heb ik al twee maal een vestingtocht kunnen wandelen (Steenbergen en Hellevoetsluis). Dit waren erg mooie en goed georganiseerde tochten.

Zoals ik al schreef hopelijk weer door Elst. Daar zal ik een stuk afsnijden t.o.v. de 40 en 50 kilometer en sneller naar Bemmel gaan. Eerder heb ik dan in Oosterhout ook al een stukje afgesneden, maar dat mag geen naam hebben. Overigens zijn de eerste 2 dagen +/- 33 kilometer. 

Zelf vind ik het daarom wel plezierig dat ik de 2de dag de vroege start heb. De tweede dag is toch altijd wel wat lastiger voor mij.

Tijdens de 2de dag zal ik ook sneller naar het centrum van Wijchen gaan. Hier is vaak een opstopping, maar het is wel gezellig. Daarna richting Woerzik, waar ik vorig jaar bijna was uitgevallen (en misschien ook wel gewoon had moeten opgeven) toen ik misselijk bleef van de warmte. Gered door een bewoner die soep voor mij ging halen, een natte handdoek gaf om af te koelen en me zelfs terug naar Beek wilde brengen. En niet te vergeten de UNICEF dames waar ik drinken van kreeg. Natuurlijk liet ik een goede donatie achter.
Hopelijk is het dit jaar beter te doen. Daarna via Beuningen en Weurt richting de Kanaalstraat. 
Nog een ommetje langst de Waalkade (is altijd nog wel een stuk) en daarna genieten van de Roze woensdag. Als de tweede dag erop zit kun je al gaan aftellen. 
Je bent op de helft maar de heuvelen op de derde dag moeten nog worden bedwongen. 

De dag die vorig jaar in het teken stond van regen. Warme dagen gevolgd door een afkoeling. Ik zal dan net voor Mook afslaan richting Groesbeek . Om daar richting de beroemde Zevenheuvelenweg te gaan. Niet maar naar Plasmolen en Milsbeek. En ook die lastige St. Jansberg behoren tot het verleden.

Als dan Berg en Dal is bereikt komt de finish van de derde dag al weer in zicht. Nog een paar straten al zijn die wel ontzettend lang. De witte en rode straat zullen weer enthousiast de wandelaars aanmoedigen voor de laatste kilometers.

Dan volgt dag 4, de Dag van Cuijk. Cuijk zal ik echter niet meer zien. 

Net voordat de 40 kilometer richting Linden, Beers en Cuijk gaat slaat de 30 kilometer af. Om al snel in Malden aan te komen en later via de Via Gladiola naar de finish. 
Ik heb dan de geliefde vroege start, maar mij maakt het eigenlijk niet uit. Maar als ik hem heb ga ik hem ook niet ruilen, zeker omdat ik dan de tweede dag ook de vroege start heb en dat is zoals ik al eerder schreef voor mij vaak de moeilijkste dag. 
Hopelijk zal ik vrijdag mijn nummer 22 mogen ophalen. Maar voor het zover is moeten er nog 4 dagen worden gewandeld.

We hebben dit jaar ook een nieuw gastadres. Dit jaar in Nijmegen zelf. Daar rijden mijn broer en ik morgen naar toe. Het is ongeveer 1 kwartier lopen naar de start, dus we kunnen een buskaart besparen.

Als laatste wil ik iedereen het allerbeste wensen, succes, wees verstandig en hopelijk tot vrijdag op de Via Gladiola.

Vergeet mijn gastenboek niet.

https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten