zondag 18 juni 2017

Peripatostocht 22 juni 2008 (21,2 km)

 
Zondag de ochtend na de verloren kwartfinale voor het EK tegen Rusland stond er weer een wandeling op het programma.
De start zou zijn bij de Raadskelder op de Oude Markt die tot gisteren nog de Kantine van Oranje werd genoemd. Men had zelfs nog geen tijd gehad om de oranje versiering op te ruimen.


Het was de 2de peripatostocht. Ik kwam iets over half tien aan en mijn broer was er al. De afstanden die op het programma stonden waren de 21 en 10 km. Dezelfde afstanden als de hardlopers later die dag zouden lopen tijdens de halve marathon en 10 km van Roosendaal.
Om tien uur werd er gestart.
Al snel bleek dat niet iedereen de route op de juiste manier liep want je moest langs The Phonehouse lopen. En dat deden wij (als enige) dan ook keurig. (Het was maar een meter of 40 om overigens)

 We liepen via de Kroeven (een wijk in Roosendaal) naar het Molenbeekpad.Na een kilometer of drie te hebben gewandeld kwamen we een verzorgingspost tegen waar we water of snoep konden krijgen.

Aan de andere zijde zaten een aantal eenden. Helaas had ik dit keer geen brood bij.
 Bij een paal zagen we nog een pijl van een vorige tocht.
 We liepen nog een klein stukje langs het (vernieuwde) Molenbeekpad.
Toen we langs een spoor liepen kwamen we Erwin tegen een kapper uit Roosendaal die we vaak zien bij de 3 Weesgegroetjes. Wat is dat nu weer zou je zeggen.
Dat zal ik uitleggen, de drie Weesgegroetjes is een café in Roosendaal dat is vernoemd naar de 3 gezusters Bruglemans die daar een drogisterij hadden en tot hun dood in dat pand hebben gewoond. Vanwege hun vrome leefstijl werden ze "De drie Weesgegroetjes" genoemd.

We naderden al pratend snel de eerste rust bij café Tivoli in Nispen. We hadden al 9 km gewandeld dus tijd om even te rusten.
Ook hier was het oranje nog aanwezig. Maar als je goed op de foto kijkt ook het blauw van Italië.
Nadat we weer verder wandelden, nu richting het Thorhonk in Roosendaal kwamen we de onderstaande dames tegen die vroegen waar ons Ma was. We hebben de situatie van de gebroken heup en de revalidatie uitgelegd.
We kwamen na 16 kilometer te hebben gewandeld aan in het Thorhonk waar we weer een kleine rust hebben ingelast. Ondanks het was drukkende weer , de dreiging van regen (enkele druppeltjes maar het werd wel donker) liep het lekker.
Op richting het centrum van Roosendaal. Via de Zundertsebaan, de verfraaiing kwamen we in de Van Gilselaan.

 Verfraaiing
Van Gilzelaan
 We liepen zelfs langs kapsalon Pico Bello.
En uiteraard de Drie Weesgegroetjes waar de oranjeversiering ook nog hing.
Later deze middag zal de halve marathon en 10 kilometer starten. Normaal liepen ze over het weggedeelte van de foto hierboven. Nu dus even niet.
Na de laatste hindernissen (De voorbereidingen voor de halve marathon en 10 kiometer waren al in volle gang maar de wandelaars moesten over de hekken klimmen.) te hebben genomen liepen we via het park naar de finish.
En we zagen dat men toch al was begonnen met het weghalen van de oranjeversiering.
Dat was het einde van deze wat kortere training. 21,2 km in 4 uur gelopen met rust erbij. We dronken nog wat zagen Ad Fens (een bekende van ons die ook dit jaar weer in Nijmegen gaat lopen) en namen afscheid van Erwin. Volgende week 50 km in Barendrecht. Dan wordt het echt serieus.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten