zondag 25 juni 2017

Persbericht (21-8-2014)

Op zaterdag 13 september 2014 houdt de Vereniging Goudenkruisdragers Vierdaagse zijn jaarlijkse reünie in Roosendaal.

De vereniging is in 1951 opgericht en is bedoeld voor diegenen die minimaal 10 keer de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen (beter bekend als de Nijmeegse Vierdaagse) succesvol hebben voltooid. De vereniging is genoemd naar de beloning, die de wandelaar ontvangt bij het voltooien van de tiende Vierdaagse: Het felbegeerde Gouden Vierdaagsekruis. Een medaille. die behoort tot de officiële Nederlandse koninklijke onderscheidingen. De vereniging telt ongeveer 2900 leden en is onderdeel van de KNBLO-NL. De leden komen vanuit de gehele wereld. Onze huidige recordhouder (67 maal uitgelopen in 2014) en erelid van onze vereniging is Dhr B. van der Lans.
De vereniging behartigt de belangen van haar leden. Dit doen ze door alle ontwikkelingen rond de Vierdaagse nauwkeurig te volgen en hierover in dialoog te blijven met de Vierdaagse organisatie. Als grote vereniging van ervaren Vierdaagsewandelaars vormen zij een belangrijk klankbord Zo hebben zij geadviseerd bij routewijzigingen, veranderingen van startlocatie en de totstandkoming van het limiteringsprotocol.
 
Tijdens deze reünie, die zal plaatsvinden in de Black Horse, zal na het openingswoord door de reüniecommissie, burgemeester Niederer, voorzitter vereniging Goudenkruisdragers en een lid van de Vierdaagseorganisatie een ochtendprogramma volgen. Dit blijft voor onze leden nog een verrassing. Het middagprogramma bestaat uit een bezoek aan de Basiliek in Oudenbosch en de Heemtuin in Rucphen.
Bij terugkomst in Roosendaal zullen de lustrumbeloningen worden uitgereikt.
De reünie zal worden beëindigd met het zingen van het Vierdaagselied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten