dinsdag 27 juni 2017

Symbolische afsluiting 100ste Vierdaagse met Sunset March 30 oktober 2016

Precies honderd dagen na de 100ste Vierdaagse, op 30 oktober 2016, komt er een einde aan de activiteiten van de Stichting 100ste Vierdaagse. Het bestuur van de Stichting heeft gekozen voor een symbolische daad ter afsluiting: het lopen van de Sunset March, een eerbetoon aan de US-militairen die sneuvelden bij de Oversteek op 20 september 1944.
In de Sunset March komen twee belangrijke componenten van de Vierdaagse samen: het wandelen en de militaire oorsprong van het evenement.
 De Stichting 100ste Vierdaagse werd in 2012 opgericht met als doel van de jubileumeditie in 2016 een bijzonder en onvergetelijk evenement te maken. Hiervoor werden diverse jubileumprojecten opgezet, zoals
  • een extra afstand van 55 km, de ‘Ereronde’ (100 wandelaars lopen op 1 dag 100 km);
  • een expositie in museum Het Valkhof ‘Wandeling door de tijd’;
  • de aanplant van een Vierdaagsebos in Park Lingezegen; een jubileumsymposium aan de Radboud Universiteit/Radboudumc;
  • de Stertochten ('Heel Nederland wandelt naar Nijmegen'), een feestelijke openingsparade door de stad Nijmegen en - als klap op de vuurpijl -
  • de koninklijke aanwezigheid op de slotdag van de Vierdaagse.
De Stichting 100ste Vierdaagse wordt geliquideerd.
Het bestuur van de Stichting 100ste Vierdaagse bestond uit Ron Adriaans (voorzitter) en de leden Bram Brinkman, Anneke Bruisten, Marcel Claassen, Chris Crucq, Jeannine Liebrand en Martine Willemstein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten