zondag 18 juni 2017

Wandelaars zien lichaamstemperatuur oplopen

Bron : Gelderlander
Bij sommige Vierdaagselopers is de lichaamstemperatuur gisteren op de tweede wandeldag opgelopen tot boven de 40 graden. De oorzaak wordt gezocht in de regenkleding die veel wandelaars droegen.
Volgens onderzoekster Maria Hopman van de Radbouduniversiteit voelden de lopers zich er overigens prima bij. "We hebben de mensen met temperaturen van 39 graden en hoger onderweg wel gewaarschuwd. Maar zorgelijk is zo'n temperatuur op zich niet." Hopman houdt bij zo'n honderd lopers continu de gezondheid in de gaten. De lopers hebben een soort pil ingeslikt die onder meer de lichaamstemperatuur registreert.

Sportpsycholoog Rico Schuijers zei gistermiddag dat het er naar uitziet dat onder de uitvallers relatief veel mensen zitten die voor de eerste keer meelopen (eenderde van de deelnemers). Van de uitvallers is meer dan de helft eerstejaars loper. Gisteren is een wandelaar met waarschijnlijk hartklachten naar het ziekenhuis afgevoerd. Dinsdag werden tien wandelaars met uiteenlopende klachten per ambulance afgevoerd. Volgens hoofd medische dienst Martin Baardman wordt tijdens de Vierdaagse gewerkt wordt met 'gemodficeerde blaarbehandeling'. Daarbij wordt met bredere tape geplakt en krijgen wandelaars vette watten om de tenen gewikkeld. Dat gaat sneller dan de traditionele behandeling. "We onderzoeken hoeveel sneller het is en wat het voordeel is voor de loper." Baardman wil voorkomen dat wandelaars meer dan een half uur moeten wachten eer ze behandeld zijn. " Want moet ie langer wachten, dan komt de loper moeilijker op gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten