zondag 25 juni 2017

Sponsorloop Door Dik en Dun 29 maart 2014 (14,7 km)


Als we aan vorig jaar dachten wat deze tocht betreft dan moeten we dikke truien aan.
We hebben toen vanuit Nieuw Vossemeer richting Steenbergen 5 kilometer in de sneeuw gewandeld met de wind vol in je gezicht op een weg door de open vlakte. 
Vandaag echter was de situatie geheel tegengesteld. Zoals bij eerdere wandeltochten de afgelopen tijd was het lekker lenteweer. Dat was ook wel aan de opkomst te zien, nu waren er al meer wandelaars op de 25 kilometer (grootste afstand) dan vorig jaar in totaal. 
Mijn broer kwam mij ophalen. We besloten vandaag 15 kilometer te gaan wandelen. 

De route ging dezelfde richting op als vorig jaar, namelijk naar de Heen. We zagen dat er nog steeds wordt gewerkt aan de A4 vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdan. 

Door het prachtige lenteweer liep het heerlijk. En na een kilometer of 6 kwamen we aan in De Heen waar de eerste rust was. Hier dronken we een lekker colaatje. 

Haventje De Heen 

Daarna liepen we verder door De Heen en kwamen langs dit kruisbeeld. 


Ook de dieren konden genieten van het prachtige weer. Omdat we nu de 15 kilometer liepen, kwamen de wandelaars van de 25 kilometers ons tegemoet. Even was er twijfel of we niet verkeerd liepen. (misschien enigste kritiekpuntje, op een lang gedeelte even een herhalingspijl zetten) Ook zag ik dit kerststalletje. Vorig jaar ook gezien, maar door de kou toen wat minder tijd genomen om goed te kijken.

Langzaam maar zeker liepen we weer richting Steenbergen, we hadden al ruim 10 kilometer gewandeld. 


Dat gaf ons steeds meer de indruk dat de 14,7 kilometer die op de routebeschrijving stond wel eens een beetje te laag was.  


We waren (ondanks dat we de kerk al wel zagen) nog niet in Steenbergen. Filmpje wandelen richting de rust.
Maar na niet al te lange tijd kwamen we bij de rust aan waar drankjes werden verkocht. en ook werden er pannenkoeken gebakken. Allemaal voor het team Door Dik en Dun dat tijdens de Pinksterdagen weer de Roparun gaat lopen. Dit alles om het leven van kankerpatiënten dragelijker te maken.
Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. (Motto Roparun)   
 
We liepen weer verder langs de haven van Steenbergen 
Filmpje door Steenbergen 


We bereikten de finish na 3 uur en 3 kwartier. De app op mijn telefoon gaf 17,2 kilometer aan, wat gevoelsmatig meer bij de gewandelde afstand kwam dan de 14,7 kilometer op de routebeschrijving. 
Na nog even te hebben gerust bij de finish, wat te hebben gedronken en gesproken met de organisatie reden we weer huiswaarts. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten