zondag 25 juni 2017

Gertrudiswandeltocht De Wandelende Krabben 16 maart 2014 (25,9 km)

Vandaag haalde mijn broer me op voor de Gertrudistocht in Bergen op Zoom. Het weer zag er evenals vorige week weer erg goed uit. Hoewel het officieel nog een paar dagen duurt is het eigenlijk al lente. 
Toen we in Bergen op Zoom aankwamen werden we naar het parkeerterrein geleid. Evenals andere automobilisten. Iemand zette zij auto keurig weg en vroeg wat de bedoeling was. Toen verteld werd dat er een wandeling was reed hij direct verder. Later begrepen we dat hij dacht dat het een controle was. We moesten er erg om lachen.
Daarna schreven we ons in en konden beginnen aan de 25,9 kilometer.


Het eerste stuk ging zoals gebruikelijk door Bergen op Zoom waar we langs diverse karakteristieke punten van Bergen op Zoom kwamen.  


Helaas was de poort bij het Markiezenhof nog niet opengemaakt. Wat wel een voordeel was toen we langs de buitenkant liepen is dat we nu een kapelletje zagen dat normaal niet was opgevallen. 

Poort dicht 
Maar het bleef jammer. Een man van de Wandelende Krabben was wat pijltjes aan het aanpassen en vertelde ondertussen ook iets over de diverse monumenten in Bergen op Zoom. We liepen de markt over met de Peperbus, De Maagd en diverse terrassen.  
Vervolgens liepen we verder door Bergen op Zoom om uiteindelijk na een kilometer of zeven uit te komen bij de rust. Hier hoorden we een vrouw vertellen dat ze de tocht tot nu toe tegen vond vallen, het was alleen maar door de wijken van Bergen op Zoom. Ik ben het daar niet helemaal mee eens want er warmen diverse monumenten te zien. Alleen het Markiezenhof was jammer. We dronken iets om daarna verder te wandelen.  

Even later kwamen we bij de Gertrudiskapel. Die staat vlak bij de Bergse Plaat.  
 
Die Bergse Plaat zagen we aan de linkerkant. Erg mooi zeker omdat het weer ook vandaag weer niet tegenviel. Soms liepen we wel rond het water, een keer zelfs met een flinke regenbui. 
Nu liepen we onder de Olaf Palmenbrug door.  


Een stukje Kijk in de Pot om daarna richting Halsteren te wandelen.  

We moesten uiteindelijk bij Fort de Roovere uitkomen. Maar voor we daar waren moesten we eerst nog een stukje door Bergen op Zoom wandelen.   

Toen we de stad uitliepen en Halsteren naderde waren we ongeveer 15 kilometer onderweg.


In Halsteren liepen we eerst lange de Melanen. Dit gebied wordt ook vaak aangedaan als we een wandeltocht in Halsteren lopen.

Een heel mooi gebied zeker met het prachtige weer van vandaag.  
Hoewel we nu ook bijna bij de rust waren (bij het Fort) vonden we de afstand vanaf de eerste rust net iets te lang.  
De rust was in een schuur en we dronken wat.  
Al snel bereikten we om de Mozesbrug. Als je van een bepaalde kant kijkt lijkt het net of je door het water loopt.  
Daarna liepen we over het Fort. Doordat ik even een stukje klom (wat later niet nodig bleek te zijn, maar wel heel stijl was) moest ik uiteraard ook weer naar beneden. Echter was het een doorgang, net zoals Mozes in het Oude testament het water splitste om er doorheen te wandelen tijdens de vlucht uit Egypte.  

Terug richting Bergen op Zoom , maar we moesten nog een kilometer of acht.  


Nog een beetje door bosrijk gebied.  
Uiteindelijk kwamen we bij de afrit aan waar we ook af waren gereden toen we naar de start onderweg waren. Een automobilist vroeg of het ook een oprit was. Hoewel we het niet 100% zeker wisten (wij gaan daar nooit op) dachten we van wel.Niet lang daarna bereikten we de finish waar we nog even wat dronken en iets te eten namen.  
Daarna reden we weer huiswaarts. Een geslaagde wandeldag. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/Dit had een aparte blog moeten zijn. Om de volgorde in stand te houden hieronder geplaatst.

Marielle loopt 1000 km in 40 dagen (Vierdaagse + Santiago de Compostela) voor Make-A-Wish Nederland
Omdat ik de Wishwalkers van de Make-A-Wish Nederland al een aantal jaar een warm hart toedraag heb ik vorig jaar WishWalkers op de RIT gesponserd.
Dit jaar viel me de actie van Marielle op. Zij is ook een WishWalker en zal dit jaar ook weer deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Echter daarna gaat ze de maandag na de Vierdaagse proberen in 32 dagen de Franse route te wandelen naar Santiago de Compostella.
Uiteraard zoekt ze daarvoor sponsors.
Ik wil op mijn weblog deze actie promoten en haar veel succes toewensen.
Kijk voor meer informatie op haar website
of haar facebookpagina
 

Facebook Marielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten