donderdag 15 juni 2017

Winterserietocht Dordrecht 23 februari 2008 (15,3 km)

Na de val van ons Ma (die op het moment van wandelen nog steeds in het Tweestedenziekenhuis lag) op 10 februari tijdens onze vorige wandeltocht pikten mijn broer en ik ons wandelschema weer op. De bedoeling was 25 km maar het werd 15 km omdat we later die middag ons Ma moesten ophalen. Ze mocht naar huis.
Daarom reden we zo vroeg mogelijk naar Dordrecht waar we om 9.00u konden starten. Niet veel eerder overigens werd er gestart, men was erg precies in het tijdstip. Jammer genoeg werden de routes eerst in de kantine uitgedeeld waar het erg druk en dus ook benauwd was. Bij de start zagen we ook Robert van W4W maar die was al sneller in het bezit gekomen van een route en was dus al gestart.
Toen mijn broer twee routes had weten te bemachtigen konden we vertrekken.
 Al vrij snel moest de 5 km een andere route volgen.
We liepen richting de wijken Stadspolders en Dubbeldam waar we ook de startplaats passeerden waar steeds de bevrijdingsmars start. Dit is bij een sportpark.


Soms moesten we ook over zogenaamde veeroosters waar de kans op een val (zeker als het glad is) veel groter is dan over een boomstronkje.  Zeker als het vochtig weer is. Maar omdat je dat weet ben je natuurlijk in dit geval extra voorzichtig.
We zagen in de wijken veel aparte architectuur.


Ondanks het feit dat het een beetje heiig weer was, was de route best mooi. En volgens mij was (ondanks dat we al meer in Dordrecht hadden gelopen) de route anders dan de andere keren.
We naderen dan ook al weer snel de rust.
De rust na 9,1 km (volgens de route) was bij Dorp “De Hoop” Hier konden we onze consumptiebon die we bij de start hadden gekregen inwisselen. Hoewel het druk was hadden we vlug onze warme chocomel.

 Er kwam ook net een groep militairen aan bij deze rustplaats.

 Na de rust hadden we nog 6 km voor de boeg.

 In dit laatste stukje kwamen we diverse dieren tegen die vrij rondliepen/zwommen.


 En ook is niet iedereen het eens met de steeds uitbreidende woningbouw.
 Rond twaalf uur naderden we het eindpunt.En nadat we even wat hadden gedronken en mijn broer nog even bij een plaatselijke PLUS (sorry reclame) wat broodjes had gekocht vlug naar Tilburg om mijn moeder op te halen. Ze werd vandaag ontslagen uit het Tweestedenziekenhuis nadat ze op 10 februari tijdens onze vorige wandeling was gevallen over een boomstronkje.

Tweestedenziekenhuis via Google Earth

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten