donderdag 15 juni 2017

Geen wandeling en nieuwe schoenen

Hoewel vandaag de Paastocht in Hoogerheide op het programma stond hadden we vrijdag besloten om die toch maar niet te lopen. Het weer was namelijk vrijdag 21 maart  erg slecht geweest en het zag er zaterdag ook slecht uit.
Hier kregen mijn broer en ik rond 10.30u wel spijt van want het had nog steeds niet geregend en later bleek dat het tot half in de middag droog bleef. (En wij zouden van onze geplande 25 km rond 13.00u terug zijn geweest.) Maandag proberen we het dan maar weer tijdens een tocht in Breda.
Het gaf mij echter wel de gelegenheid om nieuwe wandelschoenen te kopen.
Ik heb op dit moment namelijk 2 paar.
1.
Het eerste paar heb ik in 2005 gekocht en die lopen lekker zolang het een eendaagse tocht is of een avondvierdaagse. Bij de grote vierdaagse kreeg ik echter steeds de 2de dag last van blaren.
2.
Het 2de paar heb ik al langer en dat is echt zo'n paar waarvan het zonde is om weg te gooien. Tijdens de (gouden) vierdaagse van 2005 heb ik er drie dagen op gewandeld en tijdens de vierdaagse van 2007 ook twee dagen. Maar ze gaan echt verslijten zoals ook de verkoper bij runnersworld in Roosendaal kon beamen.
Ik had mijn 2 rechterschoenen van mijn oude paren meegenomen samen met een paar sportsokken. (die ik ook tijdens de 4Daagse draag.)
Ik vertelde dat ik voor wandelschoenen kwam om de 4Daagse mee te gaan lopen en liet mijn 2 rechterschoenen zien. De verkoper bekeek de schoenen en zag dat de leest van beide schoenen verschillend was. (D voor paar 1 en E voor paar 2).
Ook bekeek hij hoe de schoenen waren afgesleten en ging een aantal paren halen waarvan hij dacht dat ze goed zouden zijn. Het eerste paar voelde al verkeerd aan dus hij wist dat het een maatje groter moest zijn.
Op een bepaald moment had ik drie paar waaruit ik kon kiezen. Het 2de paar voelde bij het aantrekken al goed, maar ook het 3de paar voelde wel goed (al gingen ze iets stroever aan.) Dus toen maar een aantal rondjes lopen, ook een helling op en af (die in de winkel aanwezig was.)

Ook met 2 verschillende schoenen gelopen, het derde paar leek goed maar ook het 2de paar. Nog maar eens proberen en ineens voelde ik toch wat druk aan mijn linker teentjes die ooit gebroken waren. Niet erg maar toch voldoende om voor het 2de paar te kiezen.
De schoenen voelen dus goed in de winkel, nu ga ik ze inlopen en dan maar hopen dat het tijdens de 4Daagse ook goed blijft voelen. Zoals je overigens ziet is het een brede neus (leest E) evenals die oude schoenen waarop ik in 2005 en 2007 de laatste dagen van de 4Daagse heb uitgelopen.
We missen alleen de paarse veters nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten