zondag 18 juni 2017

Zevendorpentocht 5 juli 2008 (30,8 km)


 
Voor de veertiende keer ging ik dit jaar de Zevendorpentocht lopen. Even vaak als de 4Daagse die volgende week van start gaat. Ik moest voor een kleinere afstand kiezen omdat ik mijn broer beloofd had hem naar Someren te brengen voor de Kennedymars. Daarom maar 30 km deze keer. En ook maar 4 dorpen die ik zou passeren namelijk St. Maartensdijk , Scherpenisse , Poortvliet en Oud Vossemeer.
Ik besloot niet om 7 uur te starten maar iets later. Daarom had ik mijn wekker op 6.30u gezet maar ik was tien over zes al wakker. Uiteindelijk was ik rond kwart over zeven in Oud Vossemeer.
Helaas was er dit maal geen busje die me naar de start bracht. Maar dat kon de pret niet drukken want nadat ik enkele straten in Oud Vossemeer was doorgelopen kwam ik bij de Vossenkuil aan.
De Vossenkuil was geheel vernieuwd. En volgens mij ook ruimer. Om kwart voor acht ging ik op weg. Ik liep ook langs de oude startplaats van vorig jaar. Hier was het nu een stuk rustiger.

Ik verliet Oud Vossemeer en wandelde over het mooie eiland Tholen. Een nadeel van de grote open vlaktes is wel dat als het erg warm is je natuurlijk in de volle zon loop nergens goed kunt lopen in de schaduw en dan snel verbrand. Maar gelukkig was dat dit jaar niet het geval.
Na een klein uurtje had ik 5 km afgelegd en kwam de eerste verzorgingspost in zicht. Zoals gebruikelijk staat er iedere 5 km een post zodat je niets te kort hoeft te komen.
Na weer snel te zijn verder gewandeld kwam de splitsing met de 50 km. Zij lopen nog naar St. Annaland en Stavenisse.
Maar ik ga deze keer linksaf.
 Al snel kwam de bezemwagen in tegenovergestelde richting langsrijden. Maar instappen : NOOIT.
Enkele kilometers voor St. Maartensdijk stond de tweede wagenrust waar bouillon werd uitgedeeld.
Na even gezeten te hebben vervolgde ik de wandeling naar St. Maartensdijk waar ook muziek aanwezig was.


Hier sloeg ik de rust over omdat slechts 2 kilometer verder bij Camping "De Roompot" een grote rust was. Je moest echter wel over het Galgepad.


Maar daarna was de rust snel bereikt. Nog even een controleknip en ik kon gaan rusten.
 Na afloop was er muziek verzorgd door drie accordeonspelers.
 Scherpenisse was het volgende doel.
Hier was bij cafetaria "De Hekseketel" drinken te krijgen. Na een kleine sanitaire stop liep ik door de straatjes van Scherpenisse het dorpje weer uit.


 Op naar Poortvliet het volgende dorpje.
In Poortvliet kregen we de vertrouwelijke bolus. Op de overzichtsfoto die ik hieronder heb gemaakt zag ik Marian (die vaak met mijn moeder liep toen ze haar heup nog niet had gebroken zitten.) Toen ik de foto had gemaakt had ik haar niet gezien. Dat kwam omdat ik een collega zag (EHBO-er) waar ik even naar toe liep. Ze was echter een vrouw aan het verzorgen dus ik liep snel naar binnen om wat te drinken.
Daarna ben ik verder gelopen door de straatjes van Poortvliet om uiteindelijk ook dit derde dorp te verlaten.

Genietend van de paarden in de wei liep ik richting de "meloenenpost". Hier krijg je ieder jaar een stuk meloen wat (zeker bij warm weer) erg lekker is vanwege het vele vocht in de meloen.
 Maar ook weer dat busje. Nee ik ga echt niet mee hoor !!!!
Na nog een vlindertje te hebben gefotografeerd was de meloenenpost echt bereikt.

Daarna kwam zeer snel de splitsing. De 40 en 50 km moesten nog een rondje via Tholen maken maar de 30 kilometer konden al direct linksaf.
Om zodoende zeer snel in door de perenbomen te wandelen en de laatste rust te bereiken.
 Waar ook weer van alles te krijgen was.
Deze tocht staat namelijk bekend om zijn goede verzorging. Maar toch moet ik nog even nadenken of ik volgend jaar deze tocht wel loop. Misschien sla ik hem een keertje over. Niet omdat het geen leuke tocht is, maar ik merk dat hij "te gewoon" gaat worden. De tocht is voor mij zo bekend dat ik misschien volgend jaar eens een andere tocht in dit weekend kies. Maar we hebben nog een jaar ons daar over te beraden.
Ik liep nog langs de parkeerplaats waar mijn auto stond. De finish was niet zo ver meer. Nog even een stukje over de jaarmarkt die gelijktijdig werd georganiseerd.
Om weer bij de Vossenkuil aan te komen. Een kwartiertje later dan ik had verwacht maar mijn collega (die ondertussen hier was aangekomen.) vertelde dat meer wandelaars het idee hadden dat er een soort deken van warmte over het parcours hing.
Nadat ik me had afgemeld en wat had gedronken liep ik weer naar de auto.

Thuis douchen en dan naar mijn moeder. Ze rijdt mee naar Someren om mijn broer te zien starten. Maar daarover meer in andere weblogs.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten