maandag 26 juni 2017

Reünie Goudenkruisdragers Vierdaagse Zaandam 12 september 2015

Zaterdag 12 september stond de reünie Goudenkruisdragers Vierdaagse op het programma. Ditmaal in Zaandam. Tijdens de vergadering in april 2014 hadden mijn broer en ik toen we onze reünie presenteerde al kennis gemaakt met de organisatie. En toen ze de plannen presenteerde was al duidelijk dat dit een leuke dag zou gaan worden.
Daarom vertrokken mijn moeder, broer en ik om 7.10u vanuit Roosendaal richting Zaandam. Voor mijn moeder was dat een beduidend langere afstand dan in 2014. Toen was het 200m lopen naar de zaal in Roosendaal. In Amsterdam Sloterdijk moesten we overstappen om in 8 minuten in Zaandam aan te komen. We konden zelfs een trein eerder pakken die 10 minuten vertraging had opgelopen.

In Zaandam aangekomen kregen we al direct een indruk van de Zaanse Schans (hoewel we daar later naar toe zouden gaan). Het hotel was al snel gevonden (was geen 7 minuten maar slechts 2 minuten). 


Een heel speciaal hotel waar diverse huizen boven elkaar waren gebouwd.
We werden ontvangen door de organisatie. Daarna konden we aan tafel gaan zitten,waar we wat te drinken kregen en een lekker stuk gebak.
Iets over tien was de opening waarin de organisatie even het woord nam ...
... om de voorzitter van de vereniging Leonie Vink te introduceren. Zij vertelde onder andere dat er op dit moment meer mensen aan het lopen zijn. Niet voor het plezier maar uit bittere noodzaak, daarmee verwijzend naar de enorme vluchtelingenstroom richting Europa. Ron Konijn die vanuit Haarlem moest komen was nog niet aanwezig. Hij was in de verkeerde trein (richting Hoorn) gestapt.

Maar tijdens het volgende onderdeel waar iets werd verteld over Zaandam kwam hij binnen. De presentatie over Zaandam duurde ongeveer een uur.Na de presentatie konden we een klein uurtje rondlopen in Zaandam. Hieronder staan een aantal foto's. Met gebouwen in stijl van de Zaanse Schans.
De klok liep niet zodat het een groot gedeelte van de dag zes voor negen leek te zijn. 

Nog steeds zes voor negen.Daarna werd de maaltijd geserveerd. Ondertussen was Ron bij ons komen zitten. Het was een goede maaltijd.
Om half twee stonden de bussen klaar om naar de Zaanse schans te gaan.

Dat was toch nog een kilometer of zeven van het hotel. Na een klein half uurtje kwamen we er aan en konden we enkele uren vrij rondlopen.
Filmpje Zaanse Schans 1

Omdat het weer goed was, was het rondwandelen aangenaam. Hele mooie gebouwen, molens en je kon er eventueel ook een rondvaart maken. Misschien later nog eens doen.Filmpje Zaanse Schans 2
Filmpje Zaanse Schans 3


Filmpje Zaanse Schans 4Rond half vier reden de bussen weer richting het hotel.
Lustrumbeloningen

Nadat iedereen wat te drinken had gekregen, nam Johan Willemstein het woord. Hij begon al met te vertellen dat hij het kort zou houden. Hij vertelde iets over de afgelopen Vierdaagse en de honderdste Vierdaagse in 2016. Een van de punten was het afmelden om uiterlijk 5 uur. Als je 2 minuten over vijf ook goed gaat keuren, wat doe je dan met drie minuten over vijf. En het blijft natuurlijk een prestatietocht. Als laatste onderdeel werden de lustrumbeloningen uitgereikt en het Vierdaagselied gezongen.
15x
20x
25x
25x
30x
35x
40x
50x
Bedankje voor de organisatie.

Zingen Vierdaagselied

Rond vijf uur was de reünie afgelopen en reden we weer met de trein richting Roosendaal. Nog even overstappen op station Amsterdam Sloterdijk.
Volgend jaar in Wijchen. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten