donderdag 8 juni 2017

Herinneringsspeld 2006 doorloopt het proces van ontwerper naar wandelaar

Bron : www.4daagse.com 
In augustus heeft het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE alle deelnemers aan de 90e Vierdaagse toegezegd een herinneringsspeld te laten maken.

De herinneringsspeld is ontworpen door grafisch/ruimtelijk ontwerper en edelsmid
Wilma Coehoorn uit Nijmegen en is vervaardigd door W. van Veluw uit Zeist, de firma
die ook ieder jaar opnieuw de Vierdaagsemedailles maakt.

Wilma Coehoorn heeft, geïnspireerd door haar broer die dit jaar voor de eerste keer
deelnam aan de Vierdaagse, een prachtig ontwerp gemaakt voor de
herinneringsspeld. Zij is hierbij uitgegaan van die elementen die tijdens deze 90ste Vierdaagse een grote rol hebben gespeeld, te weten zon en water/zweet/tranen. De speld die zij heeft vormgegeven is opgebouwd uit verschillende onderdelen, die hieronder worden beschreven, en ter illustratie zijn uitgebeeld in 3 figuren.

1.

Het eerste onderdeel van het ontwerp vertegenwoordigt de zon. De zon die onafgebroken scheen en zorgde voor hoge temperaturen tijdens de Vierdaagse in 2006.

2.

Het tweede onderdeel, de druppels vertegenwoordigen het water, het zweet en de tranen die vloeiden na de afgelasting.

3.

Bovenstaande twee onderdelen maken met het cijfer 4 (beeldmerk stichting DE 4DAAGSE) en het jaartal 2006 het ontwerp voor de herinneringspeld compleet.
 

Op basis van dit ontwerp heeft de firma W. van Veluw de circa 45.000 herinneringsspelden vervaardigd in een tijdsbestek van enkele maanden. Deze opdracht vormde een hele klus voor het bedrijf. Het productieproces bestond uit een groot aantal menselijke handelingen die nodig zijn bij het maken van een dergelijke handgemaakte gedenkpenning.
Na het vervaardigen bestond de laatste te nemen horde uit het verzenden van de herinneringsspelden naar de deelnemers van de 90ste Vierdaagse een aardige klus voor het postbedrijf Adrepak Direct Mail uit Den Haag.

Stichting DE 4DAAGSE hoopt dat deze speld de deelnemers een mooie herinnering biedt aan de 90ste Vierdaagse, een jubileumeditie die helaas zo anders verlopen is dan iedereen had gehoopt.           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten