donderdag 15 juni 2017

Nieuwjaarsloop THOR Roosendaal 1 januari 2008 (5,3 km)

Bij het opstaan na een gezellige oudejaarsavond bij mijn broer vroeg ik me af voor de hoeveelste maal ik de Nieuwjaarsloop zou gaan lopen. Toen ik in 1995 voor de 1ste maal de Vierdaagse van Nijmegen had gelopen werd steeds het goede voornemen gemaakt om deze tocht te lopen maar als dan op 1 januari het bed weer erg warm was kwam er niets van. Tot 1998 toen zowel mijn broer als ik beide afzonderlijk besloten om deze tocht te gaan lopen (nadat we die oudejaarsnacht hadden gehoord dat we oom zouden worden.) . Dat betekent dus dat dit jaar al de 11de maal op het programma stond.



Dus na alle gourmetschotels , oliebollen en andere lekkernijen stonden we rond 9.45u bij de inschrijftafel bij het THOR-honk.
Het was al goed druk, we zagen enkele bekenden van de EHBO en het wandelcircuit en wensten hun allemaal het allerbeste voor 2008.
Om precies 10.00u gingen mijn moeder, mijn broer en ik van start. Het blijkt ieder jaar toch weer dat er al best veel mensen op zijn en zo op Nieuwjaarsdag in de bossen een wandeling gaan maken. Vaak ook met een hond. Wij kwamen echter na één kilometer een klein hondje tegen dat ons daarna bleef volgen. Misschien is het wel geschrokken van het vuurwerk en was verdwaald. Iedereen dacht dat het onze hond was maar dat was dus niet zo.


Ook zagen we dat er op diverse plaatsen vuurwerk was afgestoken.
We liepen ook weer langs een aantal “kerstbomen” die er overigens een stuk beter uitzagen dan de kerstboom die in eerste instantie op de Oude Markt in Roosendaal was geplaatst.


Het bordje finish was nog niet voor ons bedoeld. Dit stond er voor de hardlopers die rond 11.00u aan hun wedstrijd zouden beginnen.
Het was goed wandelweer en we kwamen dan ook al om iets voor 11.00u weer terug bij het THOR-honk de finish locatie.
Nadat we ons hadden afgemeld en wat chocolademelk hadden gedronken werd er evenals in Hoogerheide tijdens de Vijfdorpskernentocht een mogelijkheid gegeven voor een vetmeting.

Wel een goed initiatief natuurlijk maar moet je dat wel doen net na die feestdagen als je toch vaak jezelf aan lekkernijen te buiten bent gegaan. Of is het dan misschien wel goed om te doen om je weer volop op je gezondheid te kunnen richten in het nieuwe jaar.
Als aardigheidje kregen we nog een pen met kladblokje.

Vergeet mijn gastenboek niet.
                 Gastenboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten