donderdag 8 juni 2017

Sinterklaaswandeltocht Steeds Voorwaarts Breda 19 november 2006 (12 km)

Toch nog even een “onverwachtse” tocht met mijn moeder en mijn broer. Omdat ik lid ben van de KNBLO (Vereniging individuele leden Kring Brabant Zeeland en Gouden Kruis Dragers) stel ik ons programma in eerste instantie voornamelijk samen uit het wandeloverzicht van de KNBLO (www.knblo.nl ). Daar bleek dit weekend geen tocht in de buurt op het programma te staan dus dit weekend was vrijgehouden. Toen echter op de wandelsite van wiego (www.wiego.nl ) stond dat deze vereniging de Sinterklaastocht van Wsv Steeds Voorwaarts ging lopen heb ik even op de site gekeken bij de NWB (http://www.nwb-wandelen.nl ) . En inderdaad hier stond de wandeltocht wel bij. (Jammer dat sinds enkele jaren deze 2 bonden eigenlijk ieder een apart wandelprogramma uitgeven, de gemiddelde wandelaar maakt het niet uit door welke bond of vereniging de tocht wordt uitgeschreven, het belangrijkste is dat het een leuke wandeling is.)

Dus zondagochtend vlug naar Breda gereden om iets over negen te starten voor de georganiseerde (dit woord staat niet voor niets in het groot maar daarover later meer) 12 kilometerroute. 
De wandeling die startte bij “De Blaker” aan het “Graaf Hendrik III plein” liep eerst richting Prinsenhage. Onderweg kwamen we ook nog langs een biermuseum.
Hoewel duidelijk staat dat dit museum iedere zondag open is, waren we helaas te vroeg. Hieronder nog enkele foto’s van een gedeelte van een molen en de kerk van Princehage

Even later liepen we richting de Liesboschlaan. Hier hadden we een leuk uitzicht op de woonboulevard.
Daar zagen we ook dat het “oude” restaurant “Princeville” al aardig was gesloopt.
Vroeger kwam je met de oude langs dit restaurant als je vanuit de richting Tilburg naar Roosendaal reed. Maar sinds de komst van de HSL-lijn is de infrastructuur van de wegen (A16/A58) een heel stuk veranderd en nu moet je echt de weg af om nog langs dit restaurant te komen. Want er is namelijk een nieuwe Princeville gekomen. Maar nu is het een hotel.
Op naar de rust, dit was bij Ponyclub “De jonge paardenvriend” We hadden al ruim 6 kilometer gelopen.


Even een chocomel en koffie gedronken en daarna weer op weg. Je moet na een rust altijd goed kijken hoe je verder moet, zeker niet vertrouwen op medewandelaars (die kunnen namelijk een andere afstand lopen) en pijlen die je ziet. (die kunnen namelijk van een andere afstand zijn , bv in Zoutelande tijdens een wandeltocht van april in Vlissingen hadden we dat ook gezien, de 40 kilometer moest rechtdoor na de rust , de 25 kilometer moest direct rechtsaf.) 
 
Met deze ervaring gingen we dus gewoon andere wandelaars achterop die linksaf gingen en jawel daar stonden pijlen dus gewoon verder lopen in de wat drassige bospaden. Wat kon ons gebeuren. Na een klein half uur bereikte we de splitsing van de 12 kilometer , de 18 , 25 en 30 kilometer (toch !!!!!!) 
 
Waarom ontbrak dan op de splitsing de 12 kilometer. Waarschijnlijk een vergissing van de organisatie?! Toch maar even kijken op de routebeschrijving. 
 
Na rust
Ra   over terrein manege
Rd    zandpad
……..
 
Wat!!!! Het stond er echt, na de rust rechtsaf en NIET linksaf. Maar we hadden al een half uur gelopen (dus 3 kilometer). Indien we terugliepen was dat weer 3 kilometer, dan kunnen we nu net zo goed 18 kilometer lopen. Dat was inderdaad mogelijk maar zondagmiddag moest nog een ziekenhuisbezoek worden afgelegd en dat zou te laat worden. Maar hoe vinden we nu de “kortste” route terug, daar heb je eigenlijk een navigatiesysteem voor nodig. Maar natuurlijk die had ik gewoon bij. Mijn TomTom fungeerde van dit moment als routebeschrijving en het bleek dat we 4,4 kilometer van het eindpunt afzaten. (ingesteld op wandelroute). We liepen weer uiteindelijk terug naar Princehage en hebben de TomTom verder het werk laten doen.
Hier niet linksaf maar de TOMTOM volgen dus rechtdoor.
 
We kwamen nog langs een schuurtje dat we hadden gemist als we goed hadden gelopen.
(Wij zei ooit ook weer ieder nadeel heeft zijn voordeel.)


Als je goed naar de laatste foto kijk dan zie je dat de “verwachte” eindtijd 11.41u was. Ik was erg benieuwd of dit ook zou kloppen we moesten namelijk nog 3,6 kilometer.  
We liepen wel stukken in tegengestelde richting t.o.v. het begin maar we kwamen ook langs andere straten.


Uiteindelijk kwamen we om 11.41 uur aan op het eindpunt (zoals ook de TomTom aangaf, we hadden (volgens de stappenteller) 13,28 km (16207 stappen) gelopen. Het was een heel leuke tocht jammer van het motregenen. De vergissing kon ons niet deren, we konden er eigenlijk wel om lachen. De route was goed aangegeven, alleen zelf wat beter opletten.  
De slagzin was dus vandaag “Waar zouden we zijn zonder de trein  TomTom”
Nadat we onze speculaas hadden gekregen (het was tenslotte een Sinterklaastocht) en wat hadden gedronken reden we weer naar Roosendaal.


Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten