donderdag 8 juni 2017

Troostspeld voor lopers van Vierdaagse

Bron www.gelderlander.nl (19-12-2006)
NIJMEGEN - Alle deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse 2006 krijgen nog deze week een troostspeldje thuisgestuurd. Het dient als aandenken aan de ‘rampvierdaagse’.
 
De Vierdaagse van 2006 werd na een dag afgeblazen nadat twee deelnemers aan de wandelmars waren overleden. Met name op de Oosterhoutsedijk bij Lent ontstonden problemen met oververhitte wandelaars.

Die dijk kan volgens de Vierdaagseorganisatie echter niet uit de route gehaald worden, omdat een omlegging gevolgen heeft voor de bereikbaarheid van Oosterhout. Bewoners zouden te ver moeten omrijden.

Daarbij denkt de organisatie dat andere maatregelen een herhaling van de dramatisch verlopen Vierdaagse kunnen voorkomen. Langs de route komen verfrissingspunten waar wandelaars water kunnen krijgen. Ook komen er lichtkranten die wandelaars onderweg informeren.

Verder is weerdeskundige Jules Geirnaerdt toegetreden tot het uitvoerend comité van de Vierdaagse. Hij kan beter dan in het verleden gebeurde adviseren over de invloed van het weer op de wandelaars. Ook wordt gewerkt aan samenwerkingsverbanden met officiële weerinstituten. Verder wordt een inspanningsfysioloog aangetrokken die de Vierdaagseleiding kan bijstaan en kan straks elke afstand in geval van nood tien kilometer worden bekort.

Wat de afgelasting van de Vierdaagse de organisatie gekost heeft door het niet uit kunnen dienen van sponsorcontracten, wil marsleider Wim Jansen niet zeggen. Ook niet wat het heeft opgeleverd – deelnemers kregen hun inschrijfgeld niet terug. Wel zal het inschrijfgeld voor 2007 met twee euro worden verhoogd naar 34 euro, deels om de extra maatregelen te bekostigen. De inschrijving start op 5 februari. De 43.000 deelnemers van 2006 krijgen voorrang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten