donderdag 8 juni 2017

Winterwandeling “De losse Feeter” 21 januari 2007 (10 km)

Vandaag een korte tocht alleen gelopen. Kort omdat de weersverwachting niet geheel optimaal was en ik ook even heb uitgeslapen. De wandeling was in Etten Leur waar ik iets over 10 aankwam. De start was op de markt. Daar zat de organisatie van “De Losse Feeter” al klaar om de inschrijving te noteren. Het was rustig omdat de grotere afstanden al rond 9.00u konden starten. 


Om 10.21u startte ik voor de 10 kilometer. Het weer viel nog wel mee en zou de hele tocht (ondanks soms sterke wind) best meevallen. Over de 3 à 4 druppeltjes die ik nog mocht ontvangen toen ik 100m van de finish afwas zullen we het maar niet hebben.
 
Eerst liep ik richting de Bisschop Molenstraat waar ik langst “t Ogenblikske” liep, de horecagelegenheid die enkele maanden was bezocht door de smaakpolitie en die het keurmerk (geen stickertje !!!) had ontvangen.
Vlug verder gelopen bracht me via allerlei voet- en fietspaden naar de A58 die via een viaduct moest worden overgestoken.


Net na het viaduct was de splitsing met de grotere afstanden.  Ik liep rechtdoor.
Er moest rechtdoor worden gelopen totdat een T-splitsing was bereikt. Hier moest rechtsaf worden geslagen richting de “Oude Koekoekweg”. Alles was goed met pijlen aangegeven. 

Zodoende ik zelfs op een gegeven moment het idee dat ik een afslag naar rechts had gemist. Maar daar was ik al keurig langs gelopen. Na 6 kilometer werd de controle bereikt, maar ik liep na stempelen direct door. Die laatste 4 kilometer moest geen probleem meer zijn. 

Dit paard staat hier nog erg rustig maar 0,03s nadat ik de foto had genomen sprong het uit paniek weg. (Zo lelijk ben ik toch ook niet  J ) 
 Rust
Maar ik moest in de zaal zijn.

 

Het laatste stuk liep weer richting de A58 die uiteraard voor de 2de maal moest worden overgestoken via een viaduct. Het was echter wel een ander viaduct.

 In de verte zie je het 1ste viaduct nog.
Daarna liep de tocht langs het “Koninginnebos”. De routebeschrijving gaf aan dat we vrijwel parallel aan de A58 moesten blijven lopen.
 Koninginnebos
 Nadat er nog via enkele fiets- en voetpaden was gelopen kwam de markt weer in zicht. 

 Parkeergarage in zicht 


Na 1 uur en 31 minuten kon ik me weer afmelden. Ik denk dat de tocht dus wel iets korter was dan 10 km. (Maar ik had de stappenteller niet bij) Ik schat 9 à 9,5 km. Een hele leuke wandeling (maar dat was de “Van Goghtocht” vorig jaar ook) Zeker voor herhaling vatbaar, dan misschien een grotere afstand.
Bij de finish kreeg ik nog een bon voor een kop erwtensoep. 
 
Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten