dinsdag 20 juni 2017

Barendrechtse Wintertocht 20 februari 2010 (10,2 km is 12,5 km geworden)

 
Na een wandelvrij weekend waarin een andere "Vierdaagse" werd gevierd stond er weer een korte wandeling op het programma.Mijn broer kwam me iets over 8 uur ophalen. We konden kiezen tussen Prinsenbeek en Barendrecht. We kozen voor Barendrecht. 
We schrokken wel een beetje toen we de auto uitgestapt waren. Het was namelijk glad op het parkeerterrein. 
Mijn broer reed 'n afslag te ver, maar we konden bij de afslag Zuidplein erg gemakkelijk weer de snelweg op. 
 Kwart over negen konden we vertrekken.
De omschrijving op het papier was redelijk goed, alleen de pijlen op de weg waren lastig te zien. (Er waren nieuwe pijlen, oude pijlen , gele pijlen en witte pijlen) Hoewel er pijlen werden bijgeplaatst bleef het moeilijk om zonder de routebeschrijving de juiste weg te vinden. 

De gladheid op de wegen viel eigenlijk wel mee (zeker later tijdens de tocht) , maar je kon toch zien dat het weer had gevroren.

 En we liepen ook bijna Rotterdam binnen. 

Nadat we hier even 20m te ver waren gewandeld, werden we door de man van de organisatie (die dus aan het pijlen was) weer op de route geplaatst. 

Daarna waren we al snel bij de rust bij "Kinderboerderij de Kooi". Nadat we even een paar foto's hadden gemaakt liepen we verder. 
En hier (zie foto hierboven) is het waarschijnlijk fout gegaan. We moesten linksaf, dat deden we ook volgens mij, maar wij hadden een ander pad moeten nemen dat ook linksaf ging en uiteindelijk meer parallel ging lopen aan het pad wat we nu op wandelden. We kwamen uiteindelijk ook een viaduct tegen waar we onderdoor moesten. We hadden het nog niet in de gaten. 


Maar daarna moesten we R.A. 1ste asfaltpad KOOIWALPAD. En dat klopte eigenlijk al niet. We liepen namelijk over een onverhard pad langs een grote vijver richting een molen.  


En het gevoel dat we eerder van de start afliepen dan er weer naar toe gaf al het angstige gevoel dat we verkeerd zaten. 
Nadat we het even aan andere wandelaars hadden gevraagd die meer bekend waren, liepen we terug naar het punt waar we onder het viaduct waren doorgelopen.  We keken ook nog even op de kaart. 
Nadat we onder het viaduct doorliepen zagen we een man die ook 10 kilometer liep en dus ook verkeerd zat. Hij was echter wel bekend met de omgeving en hij liep een stuk mee terug. Hij vertelde ook nog wat over de omgeving. 
 Hoewel ik nog steeds niet weet waar we precies de fout zijn ingegaan, kwamen we aan bij een viaduct. Dit was het viaduct waar we onderdoor moesten lopen.

 We kwamen nu wel snel aan bij RA 1ste asfalt pad KOOIWALPAD. 
We zaten dus weer op de juiste route. We zagen ook de man die ons op de juiste route had geholpen onder het viaduct uitkomen.

We genoten van de omgeving en kwamen bij een tunneltje. 


 Nog 1 kilometer te gaan, we liepen Barendrecht weer binnen. 


 Op het sportpark waren diverse voetbalwedstrijden aan de gang.
Tien voor twaalf konden we ons afmelden. We hebben zeker 12,5 kilometer gewandeld waar 10,2 de bedoeling. was. Maar als Gouden Kruisdrager Vierdaagse is dat niet onoverkomelijk. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten