donderdag 22 juni 2017

Bezuiniging Defensie treft Vierdaagse

Bron: http://www.telegraaf.nl/
Regeringsbeleid maakt meer kapot dan je lief is. Wordt de Vierdaagse alleen toegankelijk voor de Rijken? 
De bezuinigingen bij Defensie hebben voor het eerst effect op de organisatie van de Vierdaagse van Nijmegen. Het bestuur van de Vierdaagse heeft maatregelen moeten nemen om de fors hogere kosten op te vangen. Dat heeft marsleider Johan Willemstein vrijdag gezegd.
Deelnemen aan de Vierdaagse wordt 8 euro duurder. Ook verdwijnt de Vlaggenparade in het Goffertstadion, de traditionele opening aan de vooravond van het wandelevenement. De parade wordt vervangen door een eenvoudige openingsceremonie op de Wedren, het start- en finishterrein van de Vierdaagse. 
„Voor 2012 en 2013 lijken de opbouw en het beheer van Kamp Heumensoord, waar alle militaire deelnemers worden ondergebracht, nog wel gegarandeerd”, aldus Willemstein. Maar het bouwen van de traditionele pontonbrug over de Maas bij Cuijk op de vierde wandeldag moet de organisatie voor eigen rekening nemen, net als de opbouw en bemanning van hospitaaltenten op de rustplaatsen onderweg. Defensie zorgt ook niet langer voor de inschrijving van de militaire deelnemers.
Warme relatie
De Vierdaagse was oorspronkelijk een internationale militaire prestatietocht. Het Vierdaagsekruisje geldt om die reden nog altijd als een officiële onderscheiding. Pas later werden burgers toegelaten. Ondertussen lopen er veel meer burgers dan militairen, maar er is nog altijd een warme relatie tussen Defensie en het wandelevenement.
Maandag 6 februari start de inschrijving voor de 96e Vierdaage. In de eerste periode tot 3 maart kunnen alleen wandelaars inschrijven die de Vierdaagse vorig jaar hebben uitgelopen. Ook kinderen die in 2012 12 jaar worden mogen inschrijven. Van 5 maart tot 6 april kunnen alle andere belangstellenden inschrijven. Er mogen maximaal 45.000 wandelaars deelnemen, dus als er meer inschrijvingen zijn moet er worden geloot onder deze tweede groep. Wie in de voorgaande twee jaar is uitgeloot, krijgt in elk geval een startbewijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten