donderdag 8 juni 2017

Pannenkoekentocht Huijbergen 13 januari 2007 (14,8 km)De 2de wandeltocht van dit jaar leidden ons naar Huijbergen. Samen met mijn moeder en broer hadden we besloten hier de Pannenkoekentocht te lopen. De keuze was 6, 15 of 22 kilometer, we kozen de middelste afstand.
 
We waren er al om half negen, maar we konden pas om 9.00u starten. We konden dus op ons gemak inschrijven , naar de toilet en even zitten. Er werden al pannenkoeken gebakken, maar het is natuurlijk niet voor niets een pannenkoekentocht. Om vijf voor negen werden de routes uitgedeeld. De route was overigens wel goed gepijld maar er was toch even onduidelijkheid over SBB (Staatsbosbeheer) Maar na enkele minuten zagen we dat er een bord stond alleen het leek wel eerder dan de aangegeven 40 m. Verder vond ik de pijltje (donkerblauw) op de lantaarnpalen (donkergroen) soms lastig te zien. (zeker van afstand).
Maar verder niet gezeurd, het was een mooie tocht, het weer was wel een beetje grauw maar het was zeker te warm voor de tijd van het jaar.
We kwamen ook weer langs Grand-Eetcafé “De Kroon” waar we op 29 december 2006 nog op het terras hebben gezeten. (zie Vijfkernentocht)
De 1ste rust was snel hierna bereikt. We hadden pas 3,8 kilometer gelopen toen we bij Vaeders Hoefke aankwamen. Hier hebben we alleen gestempeld en even een sanitaire stop gemaakt en daarna zijn we snel verder gelopen. We waren amper warm.
 Nu liepen we Huijbergen weer uit en kwamen al vlug in een bosrijk gebied.

 Hoewel het soms een beetje drassig was, liep het wel lekker.
Soms moest er wel een gevaarlijke weg worden overgestoken maar dat werd zowel op de routebeschrijving als op de route zelf goed aangegeven.
 Uiteindelijk liepen we Huijbergen weer binnen en zagen we de molen Jacoba.
 Enkele honderden meters verder was de rust bij de voetbalkantine van VIVOO.
 Weer 200m van Café de Kroon, we hebben dus een rondje gelopen.
Het laatste stuk was 3 kilometer maar hier moesten we wel de “Nootjesberg” beklimmen een heuveltje in het bos die ook enkele weken geleden tijdens het EK Veldrijden was bedwongen. Dat viel niet mee. Geef ons de Zevenheuvelenweg maar. J .
De finish kwam al in zicht.
Maar wat zien we daar een grenspaal. Oei we hebben met de auto toch  niet over Belgisch gebied gereden?
Dat zou ons volgend jaar anders wel eens op een boete kunnen komen te staan omdat België een wegenvignet wil invoeren. En je zit hier inderdaad dicht bij de grens dus. (of er misschien formeel al over.)
 
Na het afmelden kochten we nog een lekkere pannenkoek. Want wat is een pannenkoekentocht zonder pannenkoek?

Nadat ik een reactie heb geschreven in het gastenboek dat was neergelegd (en daarin reclame had gemaakt voor deze weblog) reden we weer naar huis.
 
Ik wil w.s.v. De wandelende tak bedanken voor deze tocht. Het is zeker voor herhaling vatbaar.
 
Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten