donderdag 8 juni 2017

Nu ook inspanningsfysiologe en sportpsycholoog in Uitvoerend Comité

Bron : Nieuwsbrief NijmeegseVierdaagse.com
Op uitnodiging van het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE zullen met onmiddellijke ingang nog eens twee vakdeskundigen zitting nemen in het Uitvoerend Comité van de Vierdaagse.
De inspanningsfysiologe dr. Maria Hopman en de sportpsycholoog dr. Rico Schuijers zullen vanaf dit jaar de Vierdaagse adviseren over de gevolgen van bijzondere weersomstandigheden in relatie tot de door de wandelaars te verrichten inspanningen.
Met succes volbracht
Dr. Hopman is als universitair hoofddocente verbonden aan het UMC St. Radboud. Zij doet onder meer onderzoek naar de warmtehuishouding van het lichaam tijdens (sportieve) inspanningen. Dr. Schuijers is een zelfstandig praktiserend psycholoog, die onderzoek doet naar de effecten van mentale begeleiding van sporters bij grote kampioenschappen en/of bij duursporters. Naast hun wetenschapelijk werk is de Vierdaagse voor beide wetenschappers niet onbekend. Beiden hebben de wandelprestatietocht verschillende keren met succes volbracht.  
Aanbevelingen
Met toevoeging van de beide deskundigen aan het adviesteam dat de organisatie vanaf dit jaar terzijde staat, heeft het Vierdaagsebestuur een van de belangrijkste aanbevelingen van de Commissie Hermans na de afgelasting van de 90e Vierdaagse, gerealiseerd. Eerder werd al de weerdeskundige Jules Geirnaert aangetrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten