woensdag 7 juni 2017

Reünie Gouden Kruisdragers (Verslag)

Vorig jaar na de succesvolle 10de Vierdaagse heb ik me opgegeven voor de Vereniging Gouden Kruisdragers. Omdat de Reünie toen kort na de Vierdaagse was kon ik die nog niet bezoeken. Dat was wel jammer want het was toen in Breda. Ik heb overigens toen wel een verjaardagskaart gekregen (16 september) dus dat was voor mij een bevestiging dat de inschrijving goed was gegaan. Dit jaar was de Reünie in Beverwijk (zie ook de diverse andere artikelen.) Samen met mijn broer hadden we ons aangemeld.
De vraag was natuurlijk wat ik me moest voorstellen van de Reünie. Misschien waren het alleen maar jongere ouderen die dit soort gelegenheden zouden bezoeken. Was het programma ook geschikt voor ons oudere jongeren (42 en 40 jaar)? Natuurlijk je kunt als je 20 jaar bent ook gouden kruisdrager zijn maar die zijn er natuurlijk niet zo veel. Dus op naar Beverwijk om het uit te zoeken. (Als je niet gaat kijken dan weet je het niet natuurlijk) Het viel ons zeker mee, natuurlijk haalde we de gemiddelde leeftijd wel naar beneden maar er waren meer jongere mensen. En het programma zag er ook goed uit. Om 9.30u werd de Reünie geopend door de vice voorzitter (Francien van der Heuvel) van de vereniging.
Uiteraard werd nog even teruggekomen op de afgelopen Vierdaagse die zo feestelijk begon (Men mocht namelijk o.a. de Vierdaagsevlag binnendragen tijdens de Vlaggenparade) Ook de 1ste dag was een groot feest tot die beruchte dijk tussen Oosterhout en Lent. De voorzitter (Henny Sackers) van de vereniging was om die reden ook niet aanwezig. Ze werd gehoord door de Commissie Hermans.
Daarna sprak de brugemeester van Beverwijk ons toe. Hij had voor iedereen nog een leuke wandeling door Beverwijk en omgeving. Hij sprak ook vol trots dat de langste wandeling ruim 6 kilometer was. Maar daar draait een gouden kruisdrager zijn hand natuurlijk niet voor om. 
Na deze toespraken werden we per bus vervoerd naar Wijk aan Zee waar we werden opgewacht door drumband "De Zwervers" Een leuke anekdote was hier dat de eigenaar van een horicagelegenheid licht in paniek begon te raken toen hij vier bussen zag stoppen bij de Noordpier. We liepen met muziek de noordpier op.Toen we weer bijna terug waren bij de bussen ging de Drumband aan 2 kanten staan en speelde terwijl wij langs liepen het Vierdaagselied.Na de wandeling over de Noordpier werden we teruggereden naar het Nova College waar de lunch klaarstond. We zaten aan de tafel die het eerst naar het buffet mocht. Ik nam een broodje kroket en een broodje kaas. Ondertussen was er muziek.
Omdat de laatste tafel vrij laat kon gaan eten vertrokken we met ongeveer een half uur vertraging naar de Corus. Hier kregen we een rondrit over het terrein van 1½  uur.

We mochten zelfs even naar buiten om de locomotief te fotograferen. Meer info over de rondrit is te vinden op www.csy.nl 

Na de rondrit gingen we voor de laatste keer terug naar het Nova College voor een afscheidsdrankje. Enkele organisatoren werden nog in de bloemetjes gezet. We kregen nog een budon met het embleem van de Gouden Kruisdragers. Daarna werd de rit naar huis weer ingezet. Een hele leuke dag. Volgend jaar weer !? (Waarschijnlijk in Almere)

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten