zondag 18 juni 2017

Vierdaagselopers geplaagd door blaren

Bron : Gelderlander
Veel deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen zijn woensdag op de tweede loopdag geplaagd door blaren. De medische dienst verzorgde er woensdag bijna zeshonderd, zegt Vierdaagse-arts Martin Baardman. Hij denkt dat de uren durende motregen daar vooral schuldig aan is.
Nog eens bijna 170 mensen hadden een massage nodig, terwijl ongeveer 130 lopers gezien zijn door een arts. Een loper is met mogelijke hartklachten naar het ziekenhuis gebracht.
Omdat de wachttijden bij de blarenposten hoog opliepen, is woensdag overgestapt op zogenoemde gemodificeerde blaarverzorging, die verzonnen is tijdens de laatste Elfstedentochten. Hierbij plakken verzorgers de plekken met brede tape af en vlechten zij vette watten tussen de tenen door. De wandelaar moet die behandeling de volgende ochtend herhalen. Volgens Baardman gaat de methode veel sneller en zijn de reacties tot nu toe enthousiast.
De organisatie van de Vierdaagse is tevreden over de eerste twee wandeldagen, aldus marsleider Johan Willemstein. De proef met de veterchip toont aan, dat sommige mensen een kortere afstand lopen dan waarvoor ze hebben ingeschreven. Ook is woensdag een aantal chiplopers geregistreerd dat dinsdag niet meedeed.
,,Daar doen we niets aan, hoewel er mogelijk fraude in het spel is. Maar deze chipproef is niet bedoeld als tweede controlesysteem. We willen in de eerste plaats weten of we door de chips de massa beter kunnen sturen. In de toekomst zou de methode echter wel een ondersteuning van de controle onderweg kunnen zijn'', aldus Willemstein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten