maandag 12 juni 2017

Wandelaars trotseren wind en regen

Nog een stukje over de avondvierdaagse

Bron : www.internetbode.nl

Van 7 tot en met 10 mei werd weer de Roosendaalse avondwandelvierdaagse verlopen. De organisatie van het evenement lag voor de dertigste maal in handen van sport- en atletiekvereniging Thor. Onder de deelnemers bevonden zich naast de jongeren ook veel oudere wandelaars waarvan er twee zelfs al voor de 41ste keer meeliepen.

Er waren dit jaar 2900 officiële inschrijvingen en in totaal gingen er zo'n 3500 deelnemers op pad. Het merendeel bestond uit de Roosendaalse schooljeugd die de 6 of de 10 kilometer liep. Individuele wandelaars, soms afkomstig van (ver) buiten Roosendaal, konden ook kiezen voor de route van 15 kilometer. Alle tochten gingen door het mooie buitengebied en de bossen rond Visdonk.

Fanatiek

Tijdens de start op maandagavond viel de regen met bakken uit de lucht, maar daar lieten de deelnemers zich niet door weerhouden. Met een regenjas en een paraplu was het goed te doen. "Als je eenmaal aan het lopen bent, merk je niet zo veel van de regen. Met warm weer is het alleen maar stof happen en dat is ook niet prettig," aldus de positieve reactie van een fanatieke wandelaarster.

Hoosbuien

"We hebben zondagavond nog wel getwijfeld of we de tocht maandag zouden laten doorgaan. De weersvoorspellingen waren erg slecht en dat kan wel eens riskant zijn met zoveel mensen in het bos," liet Jan Hereijgers, voorzitter van de werkgroep Avondvierdaagse van Thor, weten. "Maar het liep als vanouds weer allemaal als een trein, ondanks de hoosbuien."  

Vrijwilligers

De voorbereidingen voor de avondwandelvierdaagse zijn begonnen in november, waarna steeds maandelijks vergaderd werd. Een hele organisatie dus, maar gelukkig kon er weer een beroep gedaan worden op 70 enthousiaste Thor-vrijwilligers. Zij waren vier dagen in touw om te zorgen voor een veilig en vlekkeloos verloop van het evenement. Zo liepen er onder anderen diverse verkeersregelaars, "opsluiters" en EHBO'ers mee.  

Défilé

Het hoogtepunt van het wandelevenement was natuurlijk het défilé op donderdagavond 10 mei als afsluiting van de vierdaagse. Traditioneel werden de wandelaars vanaf de rotonde op de Zundertseweg door honderden toeschouwers feestelijk onthaald met muziek, veel bloemen, ballonnen en snoep. Op sportpark Vierhoeven ontving iedereen die alle avonden had meegelopen de felbegeerde medaille of het vierdaagsekruis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten