zondag 18 juni 2017

'Wie zouden toch die Twim en Twam zijn, die voor Soedan lopen?'

Bron : Gelderlander
Een opvallend spandoek vinden langs het parcours van de Vierdaagse is makkelijk. Moeilijker is het de leukste of de mooiste te selecteren.
 
Want wat een werk maken de mensen er elk jaar weer van om hun favorieten aan te moedigen, of gewoon alle lopers een hart onder de riem te steken. Het woord 'kanjer' kom je vaak tegen op de witte doeken, maar is ook van toepassing op de makers ervan!
Een kleine greep uit het aanbod van de Dag van Groesbeek. Wie zouden toch die 'Twim en Twam' zijn, de bikkels die kennelijk voor Soedan lopen? En zouden Lonneke en Marlies, die op een groot en kleurrijk doek voorkomen, weten dat ze zulke enorme fans hebben? Victorine heeft haar naam mee: 'Geen victory zonder Victorine', schilderden haar kennissen.
Maar het mooiste spandoek van de dag is toch wel dat achter de dames en heren in de tent van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Niet dat de tekst origineel is: een reclame voor 'Sanasport'. Maar de vrijwilligers en hun tent zijn de reddende engelen voor een flink aantal lopers die plotseling moeten wegduiken voor een hoosbui. Ze hebben geluk, want veel schuilgelegenheid is er verder niet langs de Zevenheuvelenweg.
Annie, Ria, Chantal, Henk, Kasper en Onno geven iedereen die dat wil een drankje of een kop soep. En dat allemaal onder de bezielende leiding van Riet Nuyen. Ze nam de organisatie spontaan over van Hein van Hoof, die wegens ziekte verstek moest laten gaan. Het is Riet, die in het ziekenhuis het winkeltje bestiert, op het lijf geschreven.
Ze is niet alleen een geweldig organisatietalent, maar ook iemand met een warm hart voor haar medemens. Ze snapt precies wat een wandelaar nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten