donderdag 15 juni 2017

Winterserie AUDAX Roosendaal 16 december 2007 (15,2 km)

Het was weer enkele weken geleden dat ik de laatste tocht had gelopen. Enkele drukke weekenden waarin andere zaken gepland stonden waren hiervan de oorzaak. Vandaag zouden mijn broer en ik gaan lopen in Roosendaal bij Huis ten Halve. Hier stond de 1ste winterserie (van in totaal 3) op het programma. De tocht werd georganiseerd door Audax Klub Nederland.
Rond negen uur kwam ik met de fiets bij mijn broer aan waarna we samen verder reden. Het was vrij koud , het had ook gevroren. We schreven ons in voor de 15 km. (Je kon ook 25 km en 10 km lopen.)
Om iets over half 10 liepen we richting de Kennedylaan om daar rechtsaf te slaan richting het bosgebied van Visdonk. Dat het gevroren had werd hier ook snel duidelijk zeker toen je in de bossen waar het de laatste tochten vaak drassig was zag dat het water in ijs was veranderd.

Het liep soms wel wat moeilijk maar door het lopen werden we vanzelf toch wel warm. En het was verder prachtig weer voor een wandeling.


Rond kwart over elf kwamen we na ruim 9 km te hebben afgelegd aan in café Tivoli te Nispen. Hier is wel meer de rust geweest van deze winterserie. We lieten onze kaart stempelen en dronken een warme chocomel (met slagroom)


Na een kwartier liepen we verder. Nadat we Nispen waren uitgelopen kwamen we bij het Molenbeekpad.

Nadat we het oude gedeelte hadden gelopen , liepen we langs het nieuwe gedeelte. Hier bleek dat de veranderingen (die we al eerder hadden gezien, maar waar we erge kritiek hadden geuit over het kappen van bomen) het toch wel erg mooi hadden gemaakt. Ondanks dat niet alles nog af was het er zeker niet op achteruitgegaan. Een bochtig watertje met daarlangs het wandelpad. Heel mooi tijdens deze vriesdag.Nadat we het Molenbeekpad hadden afgelopen kwamen we aan bij de verkeerslichten waar we een weg overstaken. We liepen langs een vijver waar de ganzen dachten dat ze brood van ons zouden krijgen. Met gevaar voor eigen leven is de onderstaande foto gemaakt.
Iets over half één kwamen we weer aan bij Huis ten Halve waar we onze startkaart ingeleverd hebben en een kaartje van deze website gaven. We kregen onze wandelboekjes terug. Vlug naar huis gefiets waar een warme douche wachtte. Zo zat er weer een training op voor de 12de Vierdaagse (12 Jaar Vierdaagse , ik loop het klokje rond.) Misschien lopen we de tocht in januari en februari ook wel. Mijn broer zou een trainingsprogramma voor 2008 samenstellen tot de 4Daagse van Nijmegen. Hij heeft ook een verslag gemaakt van deze tocht.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten