donderdag 15 juni 2017

Vierdaagse Nijmegen 2007 grootste publieksevenement

Persbericht www.4daagse.nl (21-12-2007)
Nijmegen en omgeving herbergde dit jaar in de derde week van juli het grootste publieksevenement van Nederland.
Bij elkaar scoren de Vierdaagse afstandsmarsen en de Vierdaagsefeesten zoveel deelnemers, toeschouwers en bezoekers en hebben de media zoveel aandacht aan de Vierdaagse Nijmegen 2007 geschonken, dat de Vierdaagse Nijmegen 2007 zonder twijfel als grootste beschouwd mag worden.
Op de bekende Respons Evenementen Monitor Top 100 van dit jaar, eindigen beide Nijmeegse evenementen in de top tien. De Vierdaagsefeesten staan op de derde plaats, de Vierdaagse afstandsmarsen op de zesde plaats. De Respons Top 100 wordt in 2007 aangevoerd door de Rotterdam Marathon.
“Als je de feesten en de marsen als één publieksevenement ziet, komen we beduidend hoger uit op de Top100. Daarbij is dan rekening gehouden met een zekere nuancering van de cijfers, omdat in dit geval een plus een niet twee is. We kunnen de toeschouwersaantallen en het gescoorde mediabereik niet eenvoudigweg bij elkaar optellen”, aldus Wim Smids, directeur van het ACBN Evenementenbureau Nijmegen dat de Vierdaagsefeesten organiseert.
De ranglijst van de Respons Evenementen Monitor komt ieder jaar tot stand op basis van cijfers die de organisatoren van de evenementen in Nederland zelf beschikbaar stellen. Zowel de feesten als de marsen eindigen, los van elkaar, al jaren op rij vlak bij elkaar in de hoogste regionen. Voorzitter Johan
Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE: “Het is logischer dat we de Vierdaagse Nijmegen als één geheel ziet en dat we ons ook als zodanig manifesteren. Voor 2008 staat er erdergaande samenwerking op stapel. Zo zal de Vierdaagseweek in 2008 met één gezamenlijke officiële
openingsceremonie van start gaan.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten