dinsdag 20 juni 2017

Wintertocht Hart van Brabant 7 februari 2010 (13 km)

Stiekem heb ik er al een aantal maal op gehoopt, maar vandaag was het zover. De HERKANSING van 10 februari 2008 toen mijn moeder haar heup brak na 1,5 kilometer. De tocht van vandaag in Tilburg was dezelfde route als toen. Samen met mijn moeder (die weer voor de 1ste maal sinds Nieuwjaarsdag meeliep) en mijn broer zijn we naar Tilburg gereden.


Om 9.50u gingen we vol goede moed van start. Bij de start moesten we een trapje af en we liepen onder het spoor bij Tilburg West door.

Evenals in 2008 liepen we weer langs de Universiteitsgebouwen om even later in de Warande aan te komen.


Na een ruim kwartier kwamen we op punt 15 aan. Hier ging het vorige keer mis. Vandaar dat we (nu) even de plek hebben gefotografeerd waar het allemaal is gebeurd. Het bankje waar we probeerden om ons Ma even te laten zitten en de grond waar ze was gevallen. Maar nu zullen we het er niet meer over hebben. De herkansing kon starten.

Toen we langs de hockeyvelden waren gelopen, zagen we nog iemand de pijltjes voor de terugkomst ophangen.


De wandeling liep verder richting Tilburg Zuid. Gedeeltelijk over bospaden maar ook een groot gedeelte over verharde wegen. En ook mijn moeder kon deze keer lachen.


Toen we onder de A58 doorliepen waren we al vlug bij de rust. Het was bij café Commanderie.  Hier hebben we warme chocomel gedronken en gerust. Er was al 7 kilometer afgelegd.


Na de rust liepen we weer onder de A 58 door. Wandelend langs het Bels Lijntje, een fietspad dat naar Tilburg loopt. Hoewel we een groot gedeelte over dit Bels Lijntje liepen, gingen we toch weer een onverhard gebied in.Hier was een vijvertje nog bevroren. Maar om er nu op te gaan schaatsen is wel wat gevaarlijk met de dooi.


 Weer liepen we langs de hockeyvelden en door de Warande.Toen we langs de spoorbaan liepen wisten we dat de finish in zicht was en de HERKANSING dus geslaagd.Even het trapje op en de tocht zat erop. En we merkten bij Boerke Mussaerts dat het ook in Tilburg (Kruikenzeikers) carnaval ook in aantocht is.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten