donderdag 15 juni 2017

Wintertocht Hart van Brabant Tilburg 2 maart 2008 (24 km)


Deze keer de laatste wandeltocht van deze wandelserie in Tilburg. Mijn broer en ik reden rond 8.00u richting Tilburg. De plaats waar we de laatste weken al een aantal keren waren geweest. De weg was dus wel bekend.
We waren tien voor negen in Tilburg, de wandeltocht waar we vorige keer slechts 1,5 km hebben gelopen. Toen had een boomstronkje een hardhandig eind gemaakt aan de wandeling.
Bij het inschrijven werd al geïnformeerd naar de stand van zaken betreffende de gebroken heup van mijn moeder. Men wilde ons al inschrijven voor de 13 km omdat we dat de vorige keren hadden gedaan. We schreven ons in voor de 23 km maar dat bleek volgens de routebeschrijving 24 km te zijn.  Ik bedacht me ineens 24 km dat is bijna evenveel als de vorige keren samen. (13 + 12 + 1,5 = 26,5 km).
Men vertelde (nogmaals) dat ze het nog nooit hadden meegemaakt dat er een deelnemer per ambulance moest worden vervoerd naar het ziekenhuis. Om 9.00u gaf Ad Leermakers (die ons ook de brief had gestuurd) snel de start voor deze laatste tocht van de winterserie 2007/2008.
We liepen een heel andere richting uit en hadden in het begin zelfs de indruk dat we niet door bosrijk gebeid zouden lopen. Dit omdat we in eerste instantie over een verhard pad liepen.   
Maar ook de bossen met de moeilijke paden en “potentiele gevaren” kwamen toch weer op ons pad. Maar daarover later meer.
We liepen langs een bijveldje van Willem II (tenminste als we het opschrift mogen geloven)
 Daarna liepen we over een kanaal.
Aan de personen die nog naar het toilet moesten was ook gedacht. 

 Alleen het papier was vergeten J.
De tocht liep richting verder richting Loon op Zand. Omdat we vandaag extra attent waren op potentiële gevaren van wandelen hieronder een aantal foto’s.
 Hier zouden weer wortels of boomstronken kunnen zijn.
 
Hier kun je overheen vallen!
 Wie zegt dat er geen spanning op het hek staat?
 Moet ik hier echt overheen straks val ik nog!
 Straks breekt de leiding af en worden we geëlektrocuteerd!
 Weer een veerooster als ik daar maar niet over uit ga glijden! 
 
Weer een boom om over te vallen! 
Eindelijk bereikten we zonder brokken de rust in Loon op Zand.  


De rust was bij restaurant “De Gouden Laars”.  En ook daar ontkwamen we niet aan potentieel gevaar bij het verlaten van het toilet.
Bij het toiletbezoek werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor “Villa Pardoes”. We waren dan ook niet ver van de Efteling af.
Omdat het een beetje druk was met wandelaars duurde het even voordat we wat te drinken hadden. Daarna liepen we de 2de helft van de tocht.
Ik zal nu niet meer schrijven over de potentiële gevaren en er natuurlijk ook niet meer aan denken. Alles is gevaarlijk en iedereen kan natuurlijk iets overkomen tijdens een wandeling. Wandelen blijft echter een leuke en gezonde sport.
We liepen weer terug richting Tilburg en moesten over een boomstam stappen wat uiteraard NIET gevaarlijk is, we hebben dat namelijk al zo vaak moeten doen.  We liepen door een rustig gebied en zagen steeds de TV-toren van Loon op Zand.
 
Soms leken we vast te lopen, om daarna gewoon weer door een poort of opening verder te kunnen.
 We liepen zelfs over de Zevenheuvelenweg. Al waren die heuvels wel ver te zoeken.
 Na deze “heuvelervaring” kwamen we langzaam weer bij het eindpunt van onze wandeling.
Om 13.50u waren we weer terug bij Boerke Mutsaers. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten