dinsdag 6 juni 2017

3 Zeeuwse Wandeldagen Dag 3 27 mei 2006 (20 km)

De laatste dag van de 3 ZWD was aangebroken. Maar niet de laatste dag van het wandelen, vandaag liep mijn broer mee en morgen loop ik ook met hem de Vincent van Goghtocht in Etten Leur. Daar staat 40 kilometer op het programma.
We deden het vandaag rustig aan we vertrokken om 8.00u vanuit Roosendaal richting Goes om daar om net iets voor 9 te starten aan de 20 kilometertocht.
Kinderboerderij
Gelukkig was er vandaag geen regen. En het 1ste gedeelte van de tocht leidde ons naar s’Gravenpolder. We liepen eerst langs een nieuwbouwwijk met straatnamen die verwezen naar allerlei bekende uit de muziekwereld waaronder o.a. Elvin Presly.
 Uitzicht op Goes
Nieuwbouw
Op een gegeven moment moesten we via een oude spoorlijn onder de snelweg door.
Onder de snelweg A58 door.
En voor we het wisten was de eerste 6,3 kilometer weer afgelegd. We kwamen aan in Sporthal De Zwake te ’s Gravenpolder. We besloten niet te rusten en door te lopen naar de volgende rust. Die was op 13,3 kilometer. (nu natuurlijk niet zoals donderdag de 30 kilometer gaan lopen !!!) Dus goed gelet deze keer. Dat hadden enkele medewandelaars niet gedaan. Zij hadden de eerste controle gemist. Toen we met hun in gesprek raakte bleek weer dat afgelopen donderdag meerdere wandelaars de 20 kilometer afslag gemist hadden. Zeker zes wandelaars (waaronder mijn moeder en ik) hadden dus de afslag al gemist.
Foto genomen op de Haagdijk in 's Gravenpolder
Nu was er vlak bij de molen in ’s Gravenpolder de spiltsing en we liepen de 20 kilometerpijl achterna.
Molen 's Gravenpolder
Op naar ’s Heer Abtskerke naar tennisvereniging De Lichte Wolk. Maar voordat we daar aankwamen hadden we eerst nog een verzorging waar drinken en fruit werd aangeboden. We besloten niet bij de tennisvereniging te drinken maar ongeveer 50 meter terug waar we al jaren van onze rust genoten. Maar wat bleek deze rust was niet open. Pas om 11.00u stond er op het bord. Maar volgens onze horloges was het toch echt al 11.10u. Toen toch maar besloten te rusten bij de tennisvereniging. Het was niet zo druk als anders leek het. 
Kerk 's Heer Abtskerke
 Op naar de 2de controle  
Tennisbaan
Sunny veters in het andere paar schoenen.
De laatste 7 kilometer bracht ons de jaarlijkse pannenkoek. Deze wordt gebakken door een aantal vrijwilligers van de 3 ZWD. Hier zag ik Annemarie (Walkwithasmile!) van het wandelforum.

 Er moest nog heel wat worden gebakken.
En natuurlijk worden opgegeten.
Nadat we de pannenkoek hadden opgegeten liepen we weer verder, eerst de A58 over daarna  via een natuurgebied weer richting het eindpunt.
Alle eendjes ...
De laatste kilometers liepen we net als de 2de dag weer langs het spoor (waar we ook de stoomtrein Goes - Heinkeszand nog zagen) onder de snelweg door richting het Groencollege waar de finish was.
Daar kwamen we na 4 uur en 14 minuten weer aan , volgens de stappenteller waren er 22,4 kilometer afgelegd wat weer 27345 wandelstappen opleverde.
 Stoomtrein
Het einde is in zicht, alleen nog even onder het spoor door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten