zondag 18 juni 2017

Meeste lopers liepen de Vierdaagse van Nijmegen al véél vaker

Bron : Gelderlander 12 juli 2008
Van de wandelaars die komende dinsdag aan de start verschijnen van de 92e Vierdaagse van Nijmegen doen er zo'n 8.000 al voor minstens de tiende keer mee. Voor ongeveer een kwart van de lopers is het de eerste deelname aan 's werelds grootste wandelmars.
Morgen en overmorgen moet duidelijk worden hoeveel van 44.033 mensen die zich hebben ingeschreven ook daadwerkelijk aan de start verschijnen. De ervaring leert dat enkele duizenden niet op komen dagen, bijvoorbeeld door blessures of ziekte.
De mars kent deelnemers uit zestig verschillende landen, waaronder Uganda, IJsland, Vietnam, Sri Lanka, India, Guinee-Bissau, Chili en Singapore. Niet dat er uit al die landen mensen speciaal naar Nederland overkomen: een deel van de deelnemers is als vluchteling in Nederland.

De oudste deelnemer is 91 jaar, de jongste 11. Recorddeelnemer is nog immer de inmiddels overleden Annie Berkhout uit Voorburg, die 66 keer meedeed. Dit jaar hopen twee mannen de Vierdaagse voor de 61e keer uit te lopen. In totaal 37 mensen lopen de Vierdaagse voor minstens de vijftigste keer.
Er doen zo'n 5.000 militairen mee aan de mars, uit zeventien landen. Zo zijn er soldaten uit de VS, Polen, Griekenland, Australië, Estland en Canada.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten