dinsdag 6 juni 2017

9000 Brabanders in Vierdaagse Nijmegen

Bron : http://www.omroepbrabant.nl/  

NIJMEGEN - Zo'n negenduizend Brabanders hebben zich ingeschreven voor de Vierdaagse van Nijmegen volgende week. Dat maakte een woordvoerder donderdag bekend. Het precieze aantal deelnemers uit de provincie is niet bekend.
 
De laatste dag van de vierdaagse voert door het Brabantse Land van Cuijk.
49.000
De vierdaagse start dinsdag met een recordaantal deelnemers: bijna 49.000. Het aantal inschrijvingen is wel lager dan vorig jaar, toen er geloot moest worden wie er mee mocht lopen. Het is nu niet meer mogelijk om een beperktere afstand te lopen voor een diploma.

Alleen voor wandelaars met een lichamelijke beperking geldt een uitzondering.

De organisatie had in voorgaande jaren de handen vol aan het in goede banen leiden van de wandelmassa. Dit jaar is de route op de tweede wandeldag gewijzigd. De wandelaars lopen nu voor de eerste keer over de Waalkade in Nijmegen. De oude route door nauwe straten in de binnenstad zorgde voor te veel opstoppingen.

Grootste publieksevenement
De Vierdaagse en de bijhorende Vierdaagsefeesten - samen al meermalen uitgeroepen tot het grootste publieksevenement van Nederland - trekken ieder jaar circa een miljoen mensen naar Nijmegen.

Onderzoeksinstituut TNO gaat het exacte aantal bezoekers dit jaar in kaart brengen met behulp van nieuwe technieken. Onder de deelnemers aan de negentigste Vierdaagse zijn 7.118 wandelaars uit het buitenland, en bijna 5.000 militairen. Ondanks de vele militaire missies in het buitenland, is het aantal deelnemende soldaten al jarenlang ongeveer gelijk gebleven.

Link:
Vierdaagse van Nijmegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten