donderdag 8 juni 2017

Aanbevelingen commissie Hermans geconcretiseerd

Weerkenner in organisatie Vierdaagse
Met ingang van de 91ste Vierdaagse, van 17 tot en met 20 juli in 2007, zullen de weersverwachtingen en actuele weersomstandigheden door het bestuur, de marsleiding en verschillende uitvoerende diensten van de Vierdaagse geïnterpreteerd worden naar specifieke situaties, in nauwe samenspraak met weerdeskundige Jules Geirnaerdt die tot het Uitvoerend Comité van de Vierdaagse is toegetreden.

De afspraken met weerprofessional Geirnaerdt vloeien voort uit de aanbevelingen die de commissie Hermans deed naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de 90ste Vierdaagse. Het nieuwe UC-lid Jules Geirnaerdt was werkzaam voor het KNMI en is tegenwoordig zelfstandig ‘weermanager, redacteur en consultant’.

Inmiddels is tevens uitvoering gegeven aan de suggestie van de commissie Hermans om de parcoursen te voorzien van lichtkranten, waarmee de wandelaars geïnformeerd kunnen worden over actuele (nood)situaties tijdens de wandeltocht. Ook heeft het Vierdaagsebestuur besloten om op kwetsbare delen van de parcoursen extra verfrissingspunten in te richten.

De mogelijkheid om in voorkomende gevallen het 30-kilometer parcours in te korten tot 20 kilometer, is ook een van de aanbevelingen van de commissie Hermans. De uitvoering van die maatregel is in een vergevorderd stadium, het wachten is nog op adviezen van overheidsdiensten. De mogelijkheid om de afstanden 40 en 50 kilometer met 10 kilometer in te korten, bestaat al langer.

De Oosterhoutsedijk, waar in 2006 de problemen met oververhitte wandelaars ontstonden, zal overigens deel blijven uitmaken van het Vierdaagseparcours op de eerste wandeldag. Uitvoerige studie bracht aan het licht dat het vooralsnog in 2007 niet mogelijk is een alternatief te vinden voor dat stukje parcours. Met name de bereikbaarheid van de woonkern Oosterhout vanaf de afrit A15 vormt het grootste obstakel. Door het inrichten van een extra verfrissingspunt verwacht het bestuur eventuele problemen daar te kunnen voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten