donderdag 8 juni 2017

Herinneringsspeld Vierdaagse 2006 valt in goede aarde

Bron : www.4daagse.nl
De speld die alle deelnemers aan de Vierdaagse 2006 deze dagen thuis ontvangen dient er vooral toe ‘de Onvoltooide’ -de 90ste Vierdaagse werd immers vroegtijdig afgebroken- ‘voor eens en voor altijd op een waardige wijze een plaats te geven’ in de gedachten van de wandelaars die op dinsdag 18 juli van start gingen.

Met die woorden reikte voorzitter Wim Jansen van Stichting DE 4DAAGSE op maandag 18 december het eerste exemplaar van de herinneringsspeld uit aan de Harmen Coehoorn die als deelnemer van een detachement van het politiedistrict Noord-Holland Noord op die gedenkwaardige 18e juli aan zijn eerste Vierdaagse was begonnen.

Juist daarom had zijn zus, grafisch ruimtelijk ontwerpster en edelsmid Wilma Coehoorn, een herinneringsspeld ontworpen, die zij na de Vierdaagse aan de organisatie aanbood. “Dat trof, want het stichtingsbestuur had net besloten een herinnering aan wat inmiddels ‘de Onvoltooide’ is gaan heten, te laten maken. We waren het snel eens over het ontwerp, de gedachte die Wilma Coehoorn daarbij had, sprak ons bijzonder aan”, aldus Wim Jansen.

In het ontwerp is het Vierdaagselogo omgeven door een lauwerkrans die gevormd wordt door druppels en als geheel de zon symboliseert. “De druppels staan voor zweet, tranen en water”, legt ontwerpster Wilma Coehoorn uit, “en als je de tragiek van deze Vierdaagse wilt benadrukken, kan de lauwerkrans ook gezien worden als een rouwkrans.”

De stijlvolle en kleurrijke herinneringsspeld is in een oplage van 45.500 stuks vervaardigd door de firma Van Veluw BV in Zeist, de ‘hofleverancier’ van de Vierdaagsebeloningen. De speld is verzonden naar deelnemers van 66 nationaliteiten. “Twee ervan, vervaardigd in een bijzondere uitvoering, zullen na overleg met de beide families op een nader tijdstip om voor ons allen bekende redenen postuum worden overhandigd”, maakte Wim Jansen nog bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten