zondag 18 juni 2017

Aankomst woensdag roze met meer allure

Stichting Roze Woensdag pakt dit jaar stevig uit op de woensdag van de Vierdaagse. Dit jaar is het homofeest niet alleen in de Hertogstraat maar ook langs de Voerweg.
Deze twee straten zullen woensdag roze versierd zijn en zowel op de Hertogstraat als in het Waalpark, oostelijk van de Voerweg, is een feestpodium. Het feest in het Waalpark is in samenwerking met de Valkhof Affaire.
"We willen Roze Woensdag verder uitbreiden", zegt Sander Ederveen, voorzitter van de organisarende stichting. "We zijn blij met de uitbreiding langs de Voerweg. Volgend jaar willen we ook de Waalkade bij het feest betrekken zonder het karakter van de Vierdaagsefeesten te veranderen", voegt hij er aan toe.
De Roze Woensdag is in 2000 ontstaan doordat enkele (homo) horecaondernemers in de Van Welderenstraat de binnenkomst van de Vierdaagsemarsen een vrolijk en ludiek tintje wilden geven.
Dat werd zo'n groot feest dat er voor de wandelaars geen doorkomen meer aan was. Vandaar dat de route is verlegd via de Waalkade en de Hertogstraat.
De afgelopen twee jaar was het feest nogal klein vanwege de beperkte middelen. Na overleg met gemeente Nijmegen, diverse homobelangenorganisaties en de organisator van de Vierdaagsefeesten is een Stichting Roze Woensdag opgericht die het feest opzet.
Het feest begint om 12.00 uur. In het Waalpark staan op het podium: DJ Max More, DJ Nicky Romeroen het hoogtepunt van de middag DJ Jip Deluxe.
Dit alles wordt gepresenteerd door MC Penne Lopes (Just Loco). In de Hertogstraat: Mickey 2 Much, Theo van Kleef, Johan Heuser 7, Grad Damen, Johan de Bever en FeestPeter.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten