woensdag 21 juni 2017

Alleen Nijmeegse taxi's bij Vierdaagse

Bron: Gelderlander 15 juni 2010
Een speciaal Nijmeegs taxivignet moet een einde maken aan de 'wantoestanden' rond het taxivervoer in de Vierdaagseweek.
Zowel een groot deel van de Nijmeegse taxibranche als de organisatie van de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten pleiten voor zo'n vignet, dat er voor moet zorgen dat alleen taxibedrijven uit Nijmegen en omgeving toegang krijgen tot de officiële taxistandplaatsen in de binnenstad. "Het is de laatste jaren schrikbarend tijdens de Vierdaagse", zegt directeur Ben van Loef van de Nijmeegse Taxicentrale. "Sinds de liberalisering van de taximarkt, komen ze van heinde en verre: Groningen, Enschede, Amsterdam, Rotterdam.
Het worden er steeds meer. Ze drukken ons weg, intimideren, weigeren korte ritjes aan klanten en kennen de weg niet eens."

Stadspartij Nijmegen Nu heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren per brief verzocht om de mogelijkheden van het vignet voor taxibedrijven uit Nijmegen (én omgeving) te onderzoeken. Of het vignet – dat in de ogen van Van Hees het liefst gedurende het gehele jaar van kracht moet zijn – al tijdens de komende Vierdaagse kan worden ingevoerd, is twijfelachtig. De gemeente Nijmegen kon gisteren nog niet reageren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten