woensdag 21 juni 2017

Polsbandje bant illegale lopers Vierdaagse uit

Bron: Gelderlander 3-6-2010
Wandelaars kunnen niet langer illegaal deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het nieuwe polsbandje, sluit identiteitsfraude vrijwel uit. Dat stelt plaatsvervangend marsleider Henny Sackers. Het nieuwe registratiesysteem maakt het onmogelijk om op de startkaart van een ander deel te nemen.
 
Op veilingsites als Marktplaats duiken geregeld advertenties op waarin startbewijzen worden aangeboden. Voor veel lopers die zijn uitgeloot is het een laatste redmiddel om onder een andere naam toch nog met partner of vrienden mee te kunnen lopen en het felbegeerde kruisje in ontvangst te nemen. Bij het nieuwe polsbandje heeft dat volgens Vierdaagse-bestuurslid Sackers geen zin meer.

Bij het inschrijven op de Wedren daags voor de Vierdaagse moeten deelnemers zich voortaan legitimeren. Daarna krijgen ze een polsbandje omgemeten. Pas nadat het bandje om de arm is bevestigd worden de electronische chips op het bandje geladen met de persoonlijke gegevens van de wandelaar. In de Gelderlander van donderdag vertelt Sackers over de mogelijkheden die het nieuwe polsbandje biedt. Het nieuwe Vierdaagse polsbandje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten