dinsdag 13 juni 2017

Alverna opent hart met Vierdaagse

Bron : Gelderlander
ALVERNA/WIJCHEN - Het is een slopende operatie geweest, maar Alverna krijgt dan toch zijn hart. Het plein met een muziekkiosk is bijna klaar.
Het zal er om spannen of de bevolking het Vierdaagselegioen dinsdag al vanaf het hart van Alverna kan aanmoedigen. De voortekenen zijn gunstig. Hoe het ook uitpakt; het programma om de lopers tijdens hun doorkomst welkom te heten is in ieder geval rond.
Muziek Houdt Fit begroet het wandellegioen van half acht tot half elf 's morgens in het kerkdorp. Als er enige waarheid in de naam van het orkest schuilt, zullen er weinig lopers uitvallen. Want aan muziek ontbreekt het niet. In Balgoij zal de groep The Foed Gates haar uiterste best doen om de wandelaars fit te houden. Ze spelen van acht tot tien. De Buurtbloazers neemt het muzikale stokje op de dijk bij hotel-restaurant Hoogeerd in Niftrik over. De leden van het dweilorkest treden van acht tot half elf op. Bij boerderij De Vormer aan de Vormenseweg in Wijchen staat een militair muziekkorps van acht tot half elf klaar om de moed er in te houden.

Op het Marktplein in Wijchen staat een muziekfestival op het programma. Het is wel een festijn voor vroege vogels.

Het eerste optreden begint al om zeven uur met het tienerbandje Your D uit Weurt. Een uur later staan de ook al jonge muzikanten van Obsession uit Wijchen zelf op het podium. Daarna is het de beurt aan de ook al Wijchense jeugdband Rashness. Van tien tot elf is een optreden van de 17-jarige zangeres Judith Cornelissen gepland. Het Wijchense talent trad ook al op tijdens de Kasteelfeesten. De Culemborgse rockband Orange Red zorgt van elf tot twaalf voor de muzikale aanmoedigingen voor de wandelaars. De Brits-Nederlandse popgroep sluit het festival op de markt af met een optreden van twaalf tot kwart voor een.

Het muzikale lint loopt verder over de Kasteellaan waar van half negen tot half elf de Ämhult Home Guard Band optreedt. Het regiment Fanfare Garde Grenadiers en Jagers zorgt er van half elf tot een uur met onvervalste marsmuziek voor dat de lopers er de pas in houden.

Muziekvereniging Kunst en Volharding neemt die taak bij de Weegbree aan de Hoefsestraat van negen tot elf op zich en de Band of the Brigade of Gurkhas houdt de wandelaars van elf tot een fit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten