donderdag 8 juni 2017

Bron : www.bndestem.nl (2-1-2007)
Dinsdag 2 januari 2007 - ROOSENDAAL – Niks onuitgeslapen gezichten of duffe koppen. Fris en vrolijk werd begonnen aan de nieuwjaarswandeling van atletiekvereniging Thor in Roosendaal. Veel mensen grepen de wandeling aan om elkaar op de eerste dag van het nieuwe jaar een gezond 2007 toe te wensen.
Veel wandelaars grijpen de nieuwjaarsloop van Thor aan om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen. 
FOTO PETER VAN TRIJEN

De wandeltochten van 5, 8,5 en 10 kilometer begonnen om negen uur van. „Om kwart over acht stonden de eerste wandelaars uit Essen al voor de deur,“ vertelt voorzitter Wil Pardon. Die enthousiastelingen gingen meteen op weg, want ze wilden de route van 5 én 10 kilometer lopen en mogelijk ook nog die van 8,5 kilometer. Die laatste is nieuw en bleek een schot in de roos. „We bekijken of we die aan kunnen bieden aan Brabants Landschap. Die zet de route dan op papier en met palen wordt de tocht aangegeven. Het is een schitterende tocht onder meer langs de vaart,“ zegt Pardon.

Dit jaar vertrokken 190 deelnemers voor de vroege nieuwjaarswandeling. Tegen 11.00 uur kwamen de hardlopers zich melden voor routes van 6, 10 en 15 kilometer. Daar schreven zich tweehonderd mensen voor in. „Het gaat daarbij niet om een wedstrijd, al zijn er wel groepjes die het tegen elkaar opnemen, Maar het is gezellig en veel deelnemers zien het als een vorm van training,“ zegt het Thor-bestuur. Een aparte groep vormden de Nordic walkers, die met hun stokken op pad gingen. „Dat is een rage. We geven cursussen en deze mensen gaan vaak in clubverband op stap. We hebben er binnen onze vereniging inmiddels zo’n tweehonderd en het aantal neemt nog steeds toe,“ zegt Pardon.

Terwijl er nog steeds wandelaars vertrekken, komen de vroege vertrekkers al weer binnen. Ze wensen nieuwkomers een gezond 2007, drinken een kop koffie en vertrekken voor een tweede wandeling.

„Wij zijn bijzonder tevreden over deze activiteit. Het aantal deelnemers viel mee en de organisatie is vlekkeloos verlopen. Een perfecte start van het jaar,“ besluit voorzitter Wil Pardon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten