donderdag 8 juni 2017

Nieuwjaarsloop 1 januari 2007 (5,3 km)

Na al het vele en lekkere eten van de afgelopen dagen is het steeds een goed voornemen om op 1 januari de Nieuwjaarsloop van THOR (Ter Heil Onze Ribbenkast) te lopen. 


Dus om half tien naar het Thorhonk gefietst waar ik om 10 uur arriveerde.
Op weg naar de start zag ik nog een eekhoorn die ik geprobeerd heb te fotograferen. Hij was echter wel erg snel. 
Waar is de eekhoorn?
Mijn moeder stond er al mijn broer kwam eventjes later. We schreven in voor de 5 km. (de afstanden zijn niet zo groot, het is ook een mogelijkheid om Nieuwjaarswensen uit te wisselen.) Ik liep deze tocht al voor de 10de maal, dus er kan worden gesproken van een traditie. Het is ooit begonnen als een grap tussen mijn broer en ik. Al enkele jaren zouden we deze tocht gaan lopen maar steeds was ons bed toch te warm. Tot 1 januari 1998 toen wij allebei afzonderlijk besloten om toch te gaan en zo elkaar te vertellen dat het er nu echt van was gekomen. “Helaas” kwamen we elkaar tegen zodat ik toen niet s’middags d.m.v. het wandelboekje konden laten zien dat ik hem echt had gelopen en dus niet te lui was om uit mijn bed te komen.
 
Ongeveer 10.10u zijn we gaan wandelen. We liepen langs een trainingveld waar de kampioenenploeg 2007 van de Jupiler League zijn trainingen afwerkt.
 De wandeling was t.o.v. de voorafgaande jaren weer iets gewijzigd.

In tegenstelling tot de langere afstanden (8 ½ en 10 kilometer) liepen wij voornamelijk door het bos. De langere afstanden liepen door de nieuwe wijken van Roosendaal Zuid.
Het begon helaas wel een beetje te motregenen. Maar even later was het dan toch weer droog. Die regen was wel vervelend op de bospaden die toch wel wat drassig waren.
In het bos zagen we ook diverse nieuwe trimtoestellen maar die liepen we nu toch maar even voorbij. Na een uurtje kwamen we weer aan bij het Thor-honk, waar we nog een rode sjaal ontvingen.
Na een heerlijke warme chocomel te hebben gedronken vertrok ik weer richting huis. Een goede start voor het nieuwe 4Daagse jaar en hopelijk volgend jaar weer ’n nieuwjaarstocht.


Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten