donderdag 8 juni 2017

'Dan zoeken ze 't maar uit op het Ivensplein'

Bron : www.degelderlander.nl  (17 maart 2007)
Vorig jaar betaalde hij 5100 euro voor het vermaakcentrum op het Joris Ivensplein, onderaan de Lange Hezelstraat.
Nu heeft Theo de Goeij een brief gekregen van de organisator van de Vierdaagsefeesten, het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN). Of hij dit jaar maar 13.071 euro wil neertellen. Ook voor zijn terras van café Goesting aan Plein '44 moet hij 7500 euro betalen. Dat is 20.000 euro voor plein en terras. "Dat zijn klappen. En daar komt bij dat artiesten ook elk jaar meer vragen. Voor zanger Jannes betaalde ik vorig jaar 2500 euro, nu vraagt hij 3500 euro voor een optreden." Theo de Goeij is sinds 2005 de uibater van het Joris Ivensplein, een vermaakcentrum zoals dat heet. Het eerste jaar tapte hij Heineken - bier, zo was bepaald door het ACBN dat een deal met de brouwer had. Maar De Goeij die in zijn café Jupiler tapt, wilde vorig dit bier ook schenken op het Joris Ivensplein. Dat lukte. " Brouwer Inbev betaalde daarvoor 2500 euro aan het ACBN. Ik heb toen vervolgens al flink onderhandeld met Inbev om een lagere prijs te bedingen. Maar meer zit er niet in." Veel horeca - ondernemers zijn niet in staat de verhoogde terraspachtte betalen, denkt De Goeij.
De kastelein kan straks voor 2 euro geen Amsterdammertje tappen, de prijs van een pilsje zal dan naar 3 euro gaan, vreest hij. "Maar mensen kunnen een euro maar een keer uitgeven. En ik heb graag het plein vol, niet alleen als Marianne Weber of Corry Konings komen.".
De Goeij overweegt om ermee te stoppen. "Dan zoeken ze het maar uit op het Joris Ivensplein, dan laat ik de artiesten optreden in ons café Goesting aan Plein '44." De horecaman wil de gezichten weleens zien van het ACBN als alle alle uitbaters van vermaakcentra zeggen: "Weet je wat jongens, hier heb je zes feestpleinen, wij stoppen er mee. Benieuwd hoe ze dan reageren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten