vrijdag 23 juni 2017

Eindjaarstocht Hoogerheide 29 december 2012 (17,9 km)

29 december is er altijd een wandeltocht in Hoogerheide. Vroeger de Vijfdorpskernentocht genoemd, sinds enkele jaren de eindjaarstocht. Ron Konijn ging ook mee en nadat ik hem opgehaald had stond ik uiteindelijk voorgesorteerd in de richting van Breda. Dat was de verkeerde kant, dus bij de volgende afrit (Roosendaal Oost) maar even van de A58 af en richting Bergen op Zoom de A58 weer op. Om bij Bergen op Zoom weer de fout in te gaan. Nu stond de TomTom in mijn hoofd ingesteld op Tholen. Maar dit was het laatste gedeelte van de rondrit, nu werd echt de route richting Hoogerheide ingezet.
Nadat we daar een parkeerplaats hadden gevonden schreven we ons in voor de 17 kilometer, die 900m langer bleek te zijn.  

In eerste instantie liepen we richting Woensdrecht. Maar daar kwamen we niet helemaal doorheen, want we liepen een stukje over het terrein waar het WK veldrijden enkele jaren geleden heeft plaatsgevonden.  
Nadat dit stukje was gepasseerd waren we weer in de buurt van de kerk van Hoogerheide. 
We gingen nu richting de eerste rust die na 5,5 kilometer was bereikt.Omdat de volgende rust na ruim 11 kilometer was besloten we te stempelen en direct door te wandelen.   We liepen richting een bos om.   Het weer was goed, het zonnetje kwam door.   De bosranden waren wel een beetje drassig, soms was het even goed kijken waar je kon lopen.


Maar enkele jaren geleden waren de omstandigheden erger, toen was het glad en ik was in het begin zelfs gevallen. Maar bij een andere editie was het zelfs zo warm dat we op 29 december zelfs in Huijbergen op het terras konden zitten.  
 Huijbergen was ook de plaats waar we naar toe liepen voor de tweede rust.
Hier besloten we wat langer te rusten, even wat drinken en een sanitaire stop. Hier zag ik ook de moeder van mijn zwager en haar vriendin.  

 Daarna liepen we weer verder voor de laatste kilometers.

Maar eerst nog even een aantal foto's maken van de Kerststal, het is nu eenmaal Kersttijd.
Ook nog even een foto gemaakt van het bevrijdingsmonument om daarna Huijbergen snel te verlaten.

 Al vlug liepen we weer over onverhard terrein. De laatste kilometers richting Hoogerheide.  Op een bepaald moment zagen we in de verte de kerktoren al in zicht komen.  


 Op het ANWB-bord stond nog 1 kilometer te gaan. 

 Maar we liepen niet rechtstreeks naar de finish, maar nog door een aantal straten in Hoogerheide. Maar na ongeveer 3 1/2 uur kwamen we aan bij de finish waar we nog getrakteerd werden op een kopje erwtensoep. 
De tocht richting Roosendaal kon daarna worden ingezet, nu niet met allerlei omwegen. Dit was de laatste tocht van 2012. De vraag is wat gaat 2013 ons brengen. Allemaal de beste wensen voor het komende jaar.
Certificaat.
Na het douchen was er tijd om een lekker pilsje te pakken. 
In 2012 heb ik 863,2 km gewandeld tijdens officiële wandeltochten.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten