maandag 12 juni 2017

Feestelijk défilé avondwandelvierdaagse

Bron : Internetbode

De dit jaar voor de 30e keer door Thor georganiseerde avondwandelvierdaagse van Roosendaal geniet al jaren een grote belangstelling. Vorig jaar kwamen ruim 3300 wandelaars naar sportpark Vierhoeven, het vertrek- en aankomstpunt van alle vier avonden. Het langgerekte en kleurrijke lint van wandelaars die op weg gaan langs mooie bosrijke en landelijke routes is een mooi gezicht.

Vele belangstellenden nemen dan ook de moeite om tijdens deze vierdaagse op sportpark Vierhoeven een kijkje te komen nemen bij de terugkomst van de wandelaars. Met name op de slotavond, donderdag 10 mei, is het een prachtig schouwspel als de deelnemers worden ingehaald door het Roosendaalse publiek. Beladen met bloemen, slingers, erekransen en ballonnen en vlaggen kan men de deelnemers stralend en vol trots zien passeren. Sommige deelnemers ontvangen zoveel bloemen van familie en kennissen dat ze deze amper kunnen dragen. Aan het einde van het défilé wacht hen het begeerde vierdaagsekruis of medaille. De route van deze laatste kilometers begint bij de rotonde op de Zundertseweg (aanvang 19.30 uur) vervolgens gaat men via ‘t Zand naar Langdonk, Benedendonk om te eindigen op sportpark Vierhoeven. Ook dit jaar zullen weer diverse muziekgroepen langs de route staan en vrolijke muziek spelen. Zij spelen niet alleen voor de passerende wandelaars, maar vermaken ook het publiek langs de route terwijl dit op de doorkomst van de deelnemers wacht. Vooral de kinderen van de basisscholen zien uit naar de avondvierdaagse en met name naar deze slotavond, die ook vanwege de zeer goede medewerking van scholen en oudercomité een bijzonder vrolijk en feestelijk karakter heeft. De organisatoren verwachten dan ook opnieuw een grote drukte. Tijdens dit défilé zullen enkele leden van het college van B&W; aanwezig zijn, alsmede bestuursleden van de landelijke wandelbond en Thor. De gehele defiléroute is afgesloten voor het verkeer.

Inschrijven nog mogelijk

Inschrijven bij VVV t/m 5 mei. Voor de late beslissers is er nog een mogelijkheid om in te schrijven voor dit wandelevenement en wel op maandagavond 7 mei op sportpark Vierhoeven van 17.30 uur tot 18.30 uur in het secretariaat aldaar. Men ontvangt naast de deelnemerskaart ook een gratis lot waarmee men kan meedingen naar diverse prijzen die iedere avond zullen worden verloot. Onderweg passeert men twee controleposten, de derde tevens laatste controlepost is altijd bij het eindpunt, alwaar men zich moet afmelden in het secretariaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten