donderdag 15 juni 2017

Frituurlucht op terrein fruitveiling

Bron : Gelderlander 18 april 2008
De organisatie van de Rode Kruis Bloesemtocht zorgt goed voor de vrijwilligers. Iedere dag is er de dagen voor de wandeltocht eten voor de vrijwilligers: lunch en diner. De dag van de wandeltocht zelf zijn twaalfhonderd lunchpakketten beschikbaar.
 

En er wordt hard aan gewerkt, zeggen Cees Nederburgh en Sjef de Boer. 250 kroketten hebben ze gisteren gebakken. Dat gebeurt in de legertent op het terrein van fruitveiling Fruitmasters waar inmiddels een aardige frituurlucht hangt. De tent is van Defensie, de aanrechtbladen van de Betuwse Jeugdkampen en de frituur van de Bloesemtochtorganisatie. Eergisteren waren er 250 hamburgers gebakken en deze week zijn ook 250 gehaktballen verstrekt aan de vrijwilligers, zoals mensen van het Rode Kruis en mensen van Defensie.
Het eten wordt deels gekocht, deels gesponsord. En er zijn bedrijven die via een korting de Bloesemtocht sponsoren, zoals de Spar die het brood levert.
Nederburgh: " We proberen zoveel mogelijk gratis te krijgen. Want hoe meer we gratis krijgen, hoe meer we kunnen schenken aan het goede doel. En daar gaat het om bij de Rode Kruis Bloesemtocht."
Dit jaar gaat het geld onder meer naar faciliteiten voor de Rode Kruisvakantiehotels, zoals vakantieschip Henri Dunant.
Ook krokettenbakker Sjef de Boer is blij met het werk. Vroeger had hij een schoenenzaak. "Met dit werk doe je wat voor andere mensen en je hebt ook veel contacten met anderen", zegt hij.
Soldaat Kevin Timmermans is chauffeur bij de 105e brugcompagnie van de genie. " Wij leggen bruggen. Naar de Linge heb ik pontons gereden en collega's leggen die dan weer. Dat doen we bij evenementen en bij oefeningen in het hele land. " Dat er voor het eten wordt gezorgd vindt hij goed geregeld.
Ook de collega's van Defensie die het groene uniform afwisselen met het rood van het Rode Kruis, laten zich de kroketten met mosterd goed smaken. Maar er is natuurlijk ook ander broodbeleg: vleeswaren en voor mensen die het nodig hebben, dieetkaas.
Het avondeten wordt eveneens in de legertent bereid. Eergisteren was dat een rijsttafel. Dozen met kroepoek staan als stille getuigen in de keuken. Gisteren krielaardappeltjes en vrijdag wordt er ook gesmeerd. Voor alle lunchpakketten voor de vrijwilligers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten