donderdag 15 juni 2017

Bloesemtocht Geldermalsen 19 april 2008 (26 km)

 
Het was vroeg opstaan deze 19de april. Om 5.50u ging mijn wekker al. Samen met mijn broer had ik afgesproken om rond 7.00u de fiets bij ons Ma weg te zetten en daarna per trein richting Geldermalsen te vertrekken. Daar werd voor de 16de maal de Rode Kruis Bloesemtocht gehouden en ik zou al voor de 8ste maal deelnemen.
Het maakt niet zoveel uit of je via Breda of Dordrecht naar Geldermalsen rijdt dus we besloten (evenals vorig jaar) een rondje te reizen. Omdat we de trein richting Breda van 7.21u konden halen was het rondje dit jaar gelijk aan 2007.
We konden in Breda al overstappen op de trein van 7.54u richting Geldermalsen. Omdat op de trein zelf Amsterdam CS werd getoond zorgde dat even voor verwarring bij medereizigers. Maar als de trein naar Amsterdam CS zou gaan dan zou hij ook Geldermalsen aandoen (of passeren) Uiteraard was de aanwijzing op het vertrekbord juist.
De trein richting Geldermalsen was een stoptrein die op alle tussengelegen station weer reizigers ophaalde die richting Geldermalsen moesten.
Dus ook in Tilburg West waar ik nog vlug een foto heb gemaakt van Boerke Mutsaers, de start van de winterserie Hart van Brabant.
We waren blij dat we in Breda al waren overgestapt want in s'Hertogenbosch was de trein zo vol dat er wandelaars moesten staan. Overigens zagen we Sunny in s'Hertogenbosch instappen.
Om 8.49u waren we in Geldermalsen waar we een loopbrug over moesten. Dat moest even worden gedoseerd omdat deze brug maar 40 personen tegelijk kan verwerken. En er komen steeds enkele treinen met wandelaars aan.


Toen we de loopbrug over waren, was het slechts enkele minuten lopen naar de veilinghallen waar de start zou zijn.


Ik had me al in de voorinschrijving ingeschreven, dus ik hoefde alleen maar de routebeschrijving + bijhorende boekjes en brieven op te halen. Mijn broer moest zich nog even inschrijven. Hoewel het best druk was verliep dat relatief snel.
Nog even een toiletbezoek, waarbij ik waarschijnlijk bij het opstaan de deur had opengestoten. Dit zorgde even voor een hilarisch moment. Om ongeveer 9.40u konden we vertrekken voor onze 25 km (eigenlijk 26 km al blijf ik er nog steeds bij dat deze afstand ook te laag is ingeschat.)
We waren nog maar net gestart toen we de Pink Angels (Sandra en Debbie) zagen, die roze ballonnen aan het uitdelen waren voor hun I care Tocht van 26 april 2008.
Ik blies even later deze ballon op bond hem vast aan de paarse veters en liep zo verder de Bloesemtocht.
We kwamen bij de 1ste brug waar we de Linge overstaken en al direct door een bloesemveld liepen.

Op naar de 1ste pontonbrug (punt Kievit) , waarbij we weer de Linge over zouden steken. Daarna volgde een steile klim die de 1ste keer nog wel te nemen is. Echter later in de wandeling zal de 2de maal een stukje moeilijker worden.

Er was ook veel belangstelling voor Nordic Walking,de inschrijving was zelfs met 30 minuten verlengd.
 Op naar de 2de pontonbrug over de Linge die Post Veerdam wordt genoemd. 
Na deze pontonbrug te zijn gepasseerd liepen we verder richting Beesd waar we voor de 1ste maal kort hebben gerust bij Uitspanning "De Notenboom"Na deze rust liepen we verder door Beesd via het zogenaamde mooi  weer stuk.
We liepen verder en kwamen de wandelclub van WIEGO tegen. Hier zagen we ook Ronnie Tober en Johan Vlemminck. Ik zei tegen mijn broer dat Ronnie Tober niet een van die SBS-watjes was die slechts één dag meelopen en dan vaak (vermoeden we) stukken per auto worden gereden. Ronnie Tober loopt serieus mee en heeft dit gekoppeld aan zijn eigen foundation.
Even later werd er reclame uitgedeeld. Bij de 1ste wilde ik mijn kaartje van de website geven maar er werd op gereageerd "die moeten we niet" Toch jammer want ze willen zelf wel reclame maken maar reclame terug wordt niet gewaardeerd. En het had ook een "gratis" link kunnen opleveren maar die wordt nu gemist. :-(
 Vooruit heel klein dan.
Even later was er reclame van Step for Sudan. Ze namen het kaartje wel aan dus daarom wel gratis reclame.
Even later werden we op de foto gezet door wandelfotografie.nl
We kwamen aan bij rustpunt "Rust wat". Hier is het altijd heel druk maar ook gezellig vanwege de muziek.

Omdat het druk was en er niet veel gelegenheid om te zitten liepen we verder richting Rhenoy. Tijdens eerdere versies van de Bloesemtocht werd je daar overgezet met een voetveer. Erg leuk maar door het huidig aantal deelnemers niet meer realiseerbaar. Nu lopen we via een brug de Linge over om de terugtocht naar Geldermalsen langs de andere kant te aanvaarden. Op naar Rumpt waar weer een rustpunt was.

 Toch moesten we nog even een sanitaire stop inlassen.
Maar al snel konden we onze weg vervolgen richting Rumpt.


Ook in Rumpt was het erg druk en gezellig. We gingen op een muurtje zitten en lieten even een aantal wandelaars passeren. Maar na 'n minuut of vijf liepen we verder richting Post Frutera die 2 km verderop lag.
We zagen Beesd liggen waar we in het begin van deze tocht doorheen waren gelopen.


 Aangekomen bij Post Frutera zagen we een visserskoor zingen.
 Ook hier was het gezellig druk met de wandelaars.
Nadat we even naar het koor hadden geluisterd liepen we verder langs een stukje snelweg door een bloesemveld. Op naar de 2de pontonbrug die we vanochtend ook al waren gepasseerd.
 Toen we bij de 2de pontonbrug de Linge over waren gestoken hebben we even gerust. 


Daarna liepen we verder over het onverharde terrein met allerlei kiezelsteentje en boomstronkjes. Nu zou de indruk kunnen ontstaan dat ik weer over boomstronken ga beginnen maar ik schrijf dit om een heel andere reden.
Ik begon me namelijk af te vragen of mijn schoenen wel goed zaten. Ik had ze namelijk pas nieuw gekocht. En het antwoord is eigenlijk “Ja”, zeker op dit onverharde terrein heb je veel profijt van je schoenen. Maar iemand dacht daar anders over en had als uitdaging om zonder schoenen te lopen. Hij liever dan ik.


 De 1ste pontonbrug werd weer bereikt. Hier moesten we een vrij steile helling opklimmen. Evenals vorige jaren had ik de indruk dat dit eerder tijdens de wandeling een stuk beter ging. Zouden daarom langst de kanten een leuning zijn aangebracht.


We sloegen de grote (en zeer drukke) rust over en liepen verder richting Deil. We kwamen nu wel tussen de kortere afstanden wat het tempo flink liet dalen. Zeker het stuk waar we nog door een bloesemveld liepen. Deil werd bereikt en de laatste kilometers waren een feit.


 Men was al bezig om de brug bij de start weg te halen.
 Toen we precies één kilometer van de finish af waren werd dit aangekondigd door een spandoek.
  De finish kwam in zicht. 

Toen ik de finish had bereikt was ik mijn broer even kwijtgeraakt in de drukte. Hij stond bij de KRO-tent te praten. Hier kregen we wat te drinken en we gaven onze reclamekaartjes af. Ook lieten we het KRO-wandelpaspoort stempelen.
Daarna ging ik mij speldje ophalen en een stempel voor het wandelboekje. Die stempel had ik misschien beter eerder kunnen halen want het was bij het afmelden erg druk en de stempel moest van de ene naar de andere kant worden doorgegeven. Om een duistere manier dacht ik “controleer even je beloningsspeld” en dat was maar goed ook.
 Ik had namelijk beloning 4 gekregen.
We namen daarna nog een frietje en liepen langzaam naar het station. De treinen die rond 10 over 4 vertrokken konden we toch niet meer halen al zagen we ze wel in de verte vetrekken. 
 
Op het station in Geldermalsen kwam er een man van half in de tachtig naast ons zitten. Hij had ook gewandeld maar was in de trein richting Utrecht gestapt terwijl hij (evenals ons) richting Dordrecht moest. Hij vertelde dat hij veel had gewandeld (achter op zijn tas zat ook een button van de 82ste Vierdaagse) maar verontschuldigde zich dat hij vandaag maar 8 km had gelopen. En daarover had hij bijna 3 uur gedaan. Wij bedachten ons dat we heel blij zouden zijn als we op die leeftijd nog konden wandelen en wat maakt de tijd uit, als je toch maar genoten hebt van het mooie weer en de bloesem.


In de trein werd gevraagd om het kaartje en ik liet ook mijn voordeelurenkaart zien. Ik vroeg wel aan de conducteur of ik mijn foto mocht afdekken want op de foto keek ik erg nors. Ja , het was dezelfde foto als die ik had ingeleverd voor mijn I.D.-kaart en daar zijn tegenwoordig strenge eisen voor. De conducteur begreep het wel J .
In Dordrecht moesten we overstappen. We groeten nog even de man die we in Geldermalsen waren tegengekomen. We hadden nog even tijd en kochten wat te drinken. Daarna werd de reis naar Roosendaal aanvaard. Om iets over zessen kwamen we aan op het station in Roosendaal.Medaille


Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten